Afbeelding
Foto:

Fit & Actief in Stadsveld, Enschede West

ENSCHEDE - Dankzij de samenwerking tussen Sportaal, Initiatiefkracht stadsdeel West, Jokes Lifestyle en Fysiotherapie Fyon gaat de beweegactiviteit Fit & Actief voor 55+ers starten in Stadsveld.

Deze vindt plaats bij de locatie van Fyon in Stadsveld (S.L. Louwesstraat 21). Fit & Actief is een unieke combinatie van beweging, voeding en fysiotherapie. Fit & Actief is bedoeld voor iedereen met lichamelijke klachten zoals obesitas, diabetes, artrose, COPD of hart- en vaatziekten. En voor iedereen die graag weer wil bewegen en onder deskundige begeleiding een gezonde levensstijl wil opbouwen. Vanuit het Fit & Actief programma worden wekelijks op verschillende locaties diverse activiteiten georganiseerd, zoals Tai Chi, Smovey walking en Fitness- en conditietraining. Binnen het Fit & Actief programma werkt Jokes Lifestyle samen met sportclub Avanti Wilskracht, Fyon het Fysio Team en Sportaal.

Goede begeleiding
Leerlingen van de opleiding Sport & Bewegen van het ROC van Twente helpen bij de begeleiding van de groepen. In Stadsveld kun je vanaf nu op dinsdagavond van 18.30 – 19.30 uur meedoen met de smile fitness (groepsles). De sportzaal van Fysiotherapie Fyon wordt hiervoor beschikbaar gesteld. Wil je graag Tai Chi of smovey wandelen uitproberen, neem daarvoor contact op met de trainster, Joke Veldhuis, zij kan je precies vertellen waar en hoe laat de activiteiten zijn. Deelname is de eerste maand gratis. Aanmelden voor Fit & Actief en voor meer informatie kun je terecht bij de trainster, Joke Veldhuis, j.h.veldhuis@kpnmail.com of 06-22542669.

Bewegen op leeftijd
De afgelopen tijd is er groeiende aandacht voor het thema bewegen op leeftijd. Actief blijven is namelijk erg belangrijk om de totale gezondheid op peil te houden. Wie beweegt is niet alleen gezonder, maar ook gelukkiger over het algemeen. Actief bewegen draagt ook bij aan de totale gezondheid en vitaliteit, zeker wanneer uw leeftijd toeneemt. Gemeenten en sportinstellingen stimuleren actief bewegen ook als preventief middel, omdat dit veel kosten voor gezondheidszorg kan besparen.