Afbeelding
Foto:

Dictee levert € 1.500 op voor Kadera

ENSCHEDE - Het dictee dat de Internationale vrouwenclub Dunya Enschede afgelopen zondag op het Stedelijk Lyceum Kottenpark organiseerde leverde € 1.500 op voor het goede doel. Deelnemers brachten het geld bijeen door meer dan 1.268 fouten te maken. Het geld gaat naar de Stichting Kadera voor slachtoffers van huiselijk geweld.

Het dictee, geschreven door oud-stadsdichter van Enschede en theatermaakster Regine Hilhorst, ging over #MeToo. Het verhaal speelde zich af in een supermarkt, waar na een knotsgekke Tiroler après-skiparty, die door de franchisenemer bedoeld was als teambuildingactiviteit, het voltallige feminiene personeel vertrok. De deelnemers vonden het dictee pittig, maar goed te doen. De oudste deelnemer was 86 jaar en de jongste 18 jaar. Winnaar bij de dictee-nomaden, specialisten die in heel Nederland meedoen aan dictees, was Jeroen van Heemskerck Düker uit Naarden en winnaar bij de 'leken' was Anneke Coops uit Enschede. Tweede in deze categorie was Ria Cousijnsen.

Kadera en Dunya
Deelnemers brachten geld bijeen voor Stichting Kadera. Kadera streeft naar een wereld zonder huiselijk geweld. De organisatie vangt vrouwen, mannen en hun kinderen op, geeft begeleiding bij mensen thuis en verzorgt voorlichting en trainingen. Zie www.kadera.nl. Soroptimistenclub Dunya uit Enschede is onderdeel van het internationale Soroptimistennetwerk dat een zetel heeft in de Verenigde Naties. Dunya bestaat uit 17 enthousiaste vrouwelijke professionals. Zie www.soroptimist.nl en www.facebook.com/SIClubEnschedeDunya