Werkbezoek van oud-staatssecretaris Sharon Dijksma

ENSCHEDE - Mooie Enschedese initiatieven trekken werkbezoek aan van oud-staatssecretaris Sharon Dijksma.

Oud-staatssecretaris en huidig Tweede Kamerlid van de Partij van de Arbeid (PvdA) Sharon Dijksma komt op uitnodiging van de lokale PvdA fractie naar Enschede voor een werkbezoek. Als lijstduwer van de gemeentelijke verkiezingscampagne van de PvdA Enschede doet zij diverse Enschedese organisaties aan.

Arbeidsparticipatie
Op vrijdag 16 maart wordt 's middags om 13 uur het atelier van Stage053 bezocht in het kader van eerlijk werk en arbeidsparticipatie, tevens een van de speerpunten van de PvdA. De onderneming zonder winstoogmerk ontwerpt en produceert textiel en richt zich op de werving van personeel met afstand tot de arbeidsmarkt. Bijzonder is dat het personeelsbestand veel vluchtelingen bevat. De ambachtelijke kennis die zij meenemen uit landen als Syriƫ en Afghanistan wordt hier succesvol ingezet.

Welzijnsactiviteiten
Niet alleen wordt Stage053 bezocht tijdens het werkbezoek. In het kader van zinvolle welzijnsactiviteiten vindt het werkbezoek kwart voor drie 's middags een vervolg bij Alifa Bikeworks. Dit betreft een fietsenreparatieproject dat opereert vanuit de Performance Factory. Onder leiding van een jongerenwerker leert jeugd uit de buurt zelfstandig fietsen van buurtbewoners repareren. Deelname aan het project leidt voor de nieuwbakken fietsmonteurs tot een positieve impuls voor hun eigenwaarde en positieve interactie tussen de jeugd en (oudere) buurtbewoners.