Green Vibrations
Green Vibrations Foto:

Relaxte deuntjes op Green Vibrations

ENSCHEDE - Op Hemelvaartsdag is het tijd voor de 17e editie van Green Vibrations. De bezoeker kan op 10 mei het festivalavontuur aangaan en genieten van veel live en elektronische muziek en theater in een prachtig aangeklede omgeving op het Carillonveld op de Universiteit Twente. De 0,4 liter Green Vibrations Beker maakt de sfeer compleet.

Green Vibrations wordt jaarlijks bezocht door zo'n 2500 man. De organisatie en haar 200 vrijwilligers zorgen dat het festival een huis is voor haar artiesten, crew en bezoekers. Op vier podia en de afterparty treden in totaal zo'n 60 artiesten op. Traditiegetrouw is er in de line-up veel ruimte voor nieuw talent en lokale artiesten. De line-up is een muzikale reis langs Techno, Reggae, Psy-Trance, Rock en Hip-Hop. Ook als je het programmaboekje niet ter hand neemt kunt je overal op het terrein heerlijk verdwalen tussen de decoratie, theater en het groen.

De Highlights
De highlights van dit jaar zijn onder andere de live punk 'n bass van Knarsetand, de Techno van Hidden Empire (Stil vor Talent) – het festival is een huis voor Live & Flug en de Psy-Trance van D-Ther. Zoals elk jaar bestaat het overgrote deel van de line-up uit lokale artiesten. Een greep uit de lokale helden: Enschedese kunstenaar en DJ Jay Minimal, De Party Jazz van Aufglauft, de rock van No Wow, de Reggae van Young Tree en de future Bass van Snareskin.

Milieubewust glaasje
Voor de prijs waar je op een normaal festival waterig bier in een plastic wegwerp bekertje krijgt, kun je op Green Vibrations rekenen op 0,4 liter in een hardplastic beker. Deze beker wordt ieder jaar voorzien van een uniek ontwerp en mag naar huis mee worden genomen. Dat is niet alleen leuk voor in de kast, maar ook een stuk beter voor het milieu.

Afterparty
Nog niet uitgefeest na de tijd? Dan kun je de jaarlijkse afterparty in de binnenstad bezoeken na het festival. De toegangsbandjes hiervoor zijn enkel op de dag zelf te koop. Festivalbezoekers krijgen korting op de afterparty en betalen 3 euro. Niet-festivalbezoekers kunnen vanaf 23:00 aan de kassa van de afterparty locatie terecht. Er is beperkte capaciteit voor de afterparty.

Tickets voor Green Vibrations zijn tot de dag van het festival te koop op www.greenvibrations.nl/tickets voor €19.00 + €1,50 servicekosten. Tickets op de dag van het festival zelf kosten €24,00.