Shutterstock
Shutterstock Foto:

Nationale Boomfeestdag in Haaksbergen

HAAKSBERGEN – Afgelopen woensdag staken ruim 40 kinderen van de basisschool De Kameleon hun handen uit de mouwen tijdens de Nationale Boomfeestdag. Samen met wethouders Edith van Spiegel (van onderwijs) en Annette Nijhuis (van groen) plantten ze struikjes en boompjes aan de Beethovenstraat.

Aan de Beethovenstraat plantten de leerlingen honingbomen. Op de twee pleinen werden amberbomen, lindes en sierappels geplant. In totaal werden er ongeveer 25 bomen geplant. De kinderen werden geholpen door een hovenier.

Milieubewustzijn
De viering van Boomfeestdag draagt bij aan de groei van het milieubewustzijn bij kinderen. Het doel van Nationale Boomfeestdag is kinderen enthousiast maken voor natuur zodat zij deze kennis ook weer over kunnen dragen op ouders. Voor de deelnemende schoolkinderen is lesmateriaal ontwikkeld. Zo hebben de leerlingen informatie gekregen over hoe een boom geplant moet worden. Alle deelnemende leerlingen ontvangen als aandenken een vlinderstruik.

Meer groen
De gemeente Haaksbergen neemt, net als de meeste gemeenten, jaarlijks deel aan de landelijke viering van de Nationale Boomfeestdag. Op deze dag planten leerlingen van basisscholen in het hele land jonge bomen en struiken om bij te dragen aan de groenvoorziening in de directe omgeving. Door Nationale Boomfeestdag worden kinderen en ouders ook betrokken bij het groen in hun leefomgeving. Stichting Nationale Boomfeestdag organiseert jaarlijks deze dag.