Afbeelding
Foto:

Landgoed "De Weele"
ontdekken met IVN

ENSCHEDE - IVN Enschede nodigt je uit voor een wandeling over landgoed "De Weele" bij Boekelo op donderdag 22 maart aanstaande. Deze gevarieerde wandeling gaat door bos, weide en over oude erven. Een boeiend gebied met maar liefst 6 waterstromen waaronder de Usselerstroom, Broekheurnerbeek, Hagmolenbeek.

De Weele
In het Welebos komen Rutbeek en Slagerbeek tezamen. Deze wandelroute is een lust voor het oog met alle interessante flora en fauna in de nabije omgeving. Onderweg kunnen we naast veenbes, bosbes en struikheide ook de Douglaspar, Moerascipres en de Larix aantreffen. Rond de erven staan nog meidoornhagen en oude haagbeuken. Natuurgids Henk Kaspers laat je anders naar de natuur kijken. Hij kent het Twentse landgoed "De Weele" met zijn fraaie wandelpaden, oude boerderijen en schitterende doorkijkjes namelijk op zijn duimpje een neem je graag mee om mooie plekjes te ontdekken. Ondertussen voorziet hij je van interessante wetenswaardigheden over de natuur en de omgeving waarin je loopt. Zoals bijvoorbeeld wat de naam van dit landgoed betekent. Ook wordt uitgebreid ingegaan op de historie, bewoners en verhalen rond villa "De Weele". Je bent van harte welkom! Geniet van de frisse buitenlucht, de adembenemend mooie omgeving en de achtergrondinformatie van de natuurgids.

Wandelen met IVN
Deze IVN wandeling op donderdag 22 maart gaat om 14.00 uur van start en is gratis voor iedereen die graag wil meelopen. Als startpunt is gekozen voor het kruispunt van de Teesinkweg en de Teesinklandenweg. De wandeling zal ongeveer 2 uur duren. Wandelaars worden geadviseerd om goede wandelschoenen aan te trekken voor deze boeiende tocht door de Twentse natuur. IVN Natuureducatie laat je de natuur beleven!

Ontdek de natuur
Ontdek hoe veel moois Twente heeft te bieden als het gaat om mooie landgoederen, bossen, beekjes en een rijke geschiedenis. IVN heeft de mooiste plekjes in kaart gebracht en neemt je graag mee op ontdekkingstocht door eigen omgeving. De natuur biedt de mogelijkheid om tot rust te komen terwijl we genieten van buitenleven. Een goed idee met het voorjaar op komst!