Afbeelding
Foto:

Week van Zorg en Welzijn

TWENTE - De landelijke Week van Zorg en Welzijn wordt momenteel weer gehouden. Tot en met zaterdag organiseren vele zorg- en welzijnsinstellingen in de brede regio leuke activiteiten en open dagen om aandacht te vragen voor hun werkzaamheden. En om mensen een soms letterlijk 'kijkje in de keuken' te geven bij voorzieningen waar niet iedereen komt.

De landelijke Week van Zorg en Welzijn is de afgelopen jaren sterk gegroeid. De zorg en welzijn is de grootste sector van Nederland. In Oost-Nederland zijn al ruim 250 locaties geopend voor het publiek. Doel van de actie is ook om mensen te laten zien hoe mooi en dankbaar het werk kan zijn. Want de verwachting is dat de vraag naar medewerkers de komende jaren fiks toe zal nemen als gevolg van vergrijzing en dus meer vraag naar zorg. Het scheppen van een realistisch en positief beeld van werken in de zorg moet helpen om meer mensen te vinden. In de aanloop naar deze week werd al een uitgebreide promotie-campagne gehouden, onder meer via huis-aan-huisbladen, radiocommercials en social media.

Onbekend = onbemind
Onbekend maakt onbemind zegt het bekende spreekwoord, wat ook opgaat voor zorg en welzijn. Veel Nederlanders hebben wel een overkoepelend beeld van wat zorginstellingen en welzijn zoal doen, maar er komt vaak veel meer bij kijken dan mensen denken. Misvattingen over de zorg kunnen al snel lijden tot een negatief beeld over deze sector.

Veel locaties
Ook in de regio Twente kunt u deze week terecht bij uiteenlopende instellingen. Ook vrijdag en zaterdag zijn er namelijk nog volop open huizen. Een totaal overzicht is te vinden op: www.weekvanzorgenwelzijn.nl. U kunt onder meer een kijkje nemen bij medisch laboratorium Medlon van het Medisch Spectrum Twente in Enschede, zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. De Kortdurende Opvang Enschede aan de Molenstraat 27 is vrijdag geopend voor een open middag van 13.00 tot 15.00 uur. In Haaksbergen bent u zaterdag van harte welkom bij Ambulant Haaksbergen aan de Orchidee 10 van 10.00 tot 15.00 uur. Ook Dagbesteding Haaksbergen (Scholtenhagenweg 29) is open van 10.00 tot 15.00 uur en woonzorgcentrum Saalmerink van 10.00 tot 13.00.