Afbeelding
Foto:

Haaksbergen heeft zin in de verkiezingen

HAAKSBERGEN - De gemeente Haaksbergen is druk bezig met de voorbereidingen voor de verkiezingen komende week. Op 21 maart mag u weer naar de stembus en Haaksbergen probeert zoveel mogelijk mensen over te halen om dit ook echt te doen.

Zo kort voor de verkiezingen is het dan ook een drukte van jewelste. De zittende politici blikken terug op de afgelopen vier jaar, zo ook het college van B&W. Afgelopen week presenteerden zij hun eindrapport, een terugblik op 'vier jaar samenwerken'. Zo werd veel werk verricht om te komen tot een toekomstbestendige gemeente waar het aangenaam wonen is en met zorg en ondersteuning voor iedereen die dit nodig heeft. Het college is over het algemeen blij met de behaalde resultaten, zo valt op te maken uit het 42 pagina's tellende rapport.

Iedere stem telt
De gemeente probeert zoveel mogelijk mensen te activeren om echt te gaan stemmen deze keer. Door middel van vlogs worden kiezers aangespoord om te stemmen, maar in de aanloop is er ook veel aandacht geschonken aan onder meer jongeren. Zij hebben helaas maar weinig binding met politiek. Ook voor speciale doelgroepen zoals cliƫnten van Estinea en Aveleijn worden activiteiten gehouden om ook hen wegwijs te maken in de gemeenteraadsverkiezingen. Zo was een groep twee weken geleden te gast op het gemeentehuis waar ze begrijpelijke uitleg kregen over het stemproces en standpunten van de partijen. Ook deze groep moet voor hun eigen belangen op kunnen komen door te stemmen komende week.