Afbeelding
Foto:

Eieren inzamelen voor goede doelen

ENSCHEDE - Binnenkort is het weer Palmzondag en dat betekent voor de Twentsche Boerendansgroep De Schaddenrieders uit Enschede dat zij weer met haar traditionele eiergadder'n begint, en de ingezamelde eieren gaat aanbieden aan diverse instellingen in de gemeente Enschede.

Dit jaar is het alweer voor de 70-ste keer dat dit eiergadder'n door De Schaddenrieders wordt gedaan en zal daarom, zoals ieder jaar,een feestelijk gebeuren moeten worden. Eiergadder'n is een aloud Twents gebruik waarin de eieren deur aan deur worden ingezameld om daarna weer te worden aangeboden aan diverse instellingen. Vroeger werd dit gedaan door de boeren die het net iets beter hadden dan de doorsnee bevolking, en zij brachten dan de eieren naar de toenmalige ziekenhuizen en het oude mannenhuis welke was gevestigd aan de Molenstraat in Enschede. Op Palmzondag is er weer de palmpasenoptocht in de binnenstad van Enschede waaraan muzikale medewerking wordt verleend door het Muziekkorps der Voormalige Schutterij. Tevens bestaat er de mogelijkheid voor kinderen om deel te nemen aan in elkaar zetten van zijn of haar palmpasen ,materiaal is aanwezig en men krijgt hierbij, indien nodig ook hulp. Begin vanaf 12.30 uur op deze zondagmorgen 25 maart in het Schuttershoes aan de Blekerstraat. Opgave bij het gebouw van de Schutterij, kosten 3 euro.

Inzameling
Het inzamelen van de eieren zal plaatsvinden op de volgende dagen in genoemde wijken: Zaterdag 17 maart: 't Bruggert, Pathmos, Veldkamp, Stadsveld. Dinsdag 20 maart: 't Ribbelt en Laares, na 18.30 uur. Zaterdag 24 maart: Sahara, Twekkelerveld, Toekomst, Walhofspark, Op Zaterdag 17 maart en Zaterdag 24 maart begint de inzameling om 10.30 uur.