Optredens ARTE VOCALE

Dit voorjaar geeft kamerkoor Arte Vocale diverse leuke optredens. Diverse historische meesterwerken zullen hierin worden vertolkt in verschillende kerken.

De optredens staan in het teken van de Italiaanse barok met het indrukwekkende tienstemmige 'Stabat Mater' van Domenico Scarlatti in de hoofdrol. In het programma zal de passietijd vertolkt worden door dit monumentale werk samen met het 'Crucifixus' van Antonio Lotti, waarin wenende harmonieën ter gehore worden gebracht. Deze klankwereld vinden we ook terug in 'A Prayer for Unity' van de hedendaagse Russische-Engelse componist Alexander Levine, een gebed op teksten van de Russische priester Alexander Men. Als contrast op de passietijd zingt Arte Vocale ook 'Laetaniae Della Beata Vergine' van Claudio Monteverdi ter ere van de Maria-annunciatie, die samenvalt met het concert Zwillbrock. In het programma hoort u: Liga Vilmane, orgel en Miriam Kroeze, cello. Een van de concerten zal plaatsvinden op zondag 25 maart 16.30 in Barockkirche Zwillbrock, Zwillbrock 9, D-Vreden. De entree is een vrije gift. Het andere concert vindt plaats op zaterdag 7 april om 20.00 in de Kristalkerk aan de P.C. Hooftlaan in Hengelo. Entree: € 12,50 aan de kassa | € 10 voorverkoop via www.kamerkoorartevocale.nl

Yoga in concert

ENSCHEDE - Beleef een yogales op de betoverende pianomuziek van Ludovico Einaudi. Yvonne de Hoop en Jan Kuiper verzorgen een ware "Yoga in concert" in het muziekcentrum op zondag 18 maart om 11 uur.

De yogales zal in het teken staan van ademhalingsoefeningen, ontspanning en houding. Dit alles wordt gecombineerd met de rustgevende muziek van Einaudi, gespeeld door pianiste Loes van Ras. De Italiaanse Ludovico Einaudi staat bekend om z'n rustgevende, wonderschone pianostukken. Zijn muziek wordt vaak beschreven als "eigentijdse klassieke muziek". "Yoga in concert - Colours of Einaudi" is een fijne combinatie tussen deze kalmerende muziek en een fijne yogales van ervaren yogi Jan Kuiper.

Kom ook
Deelnemers van elk niveau zijn van harte welkom om mee te doen aan deze yogales. Ook beginners krijgen de kans om hier in te stromen. Men wordt gevraagd om zelf een yogamatje mee te nemen dat gebruikt kan worden tijdens de les. Bestel kaarten voor deze bijzondere yogales in het muziekcentrum via www.wilminktheater.nl.