Leerlingen katholiek onderwijs in actie

ENSCHEDE - De leerlingen van het Katholiek Onderwijs Enschede komen deze maand weer in actie voor een goed doel. Van 12 tot en met 23 maart zamelen de 18 scholen geld in voor Stichting Kans voor een Kind.

Deze vrijdag geeft presentator Manuel Venderbos de aftrap voor deze KOE-tien-daagse' met de leerlingen van de Menkotoren. Hij ereidt samen met leerlingen een leuke, spraakmakende show voor, waarin ze allerlei vragen beantwoorden met uitdagende experimenten en proefjes.

Eigen invulling
De 18 aangesloten scholen organiseren zelf uiteenlopende activiteiten voor de leerlingen, ouders en omwonenden. Zo verandert bassischool Bomans in een pop-up pannenkoekenrestaurant, organiseert Sint Jan een 'Blije Bollen Festival', strijden Schateiland-leerlingen om een finaleplaats in de 'Kids got talent show', treden leerlingen van De Triangel op tijdens de 'Kans voor een Kind-show' en verrast basisschool Bonifatius ouderen uit de buurt met een high tea! De opbrengst van de 10-daagse doneert Katholiek Onderwijs Enschede aan Kans voor een Kind. Deze stichting vervult hartenwensen van kinderen die het door ziekte of een andere oorzaak niet makkelijk hebben. Rob van der Vegt, algemeen directeur KOE: "Wij vinden dat ieder kind een kans verdient. Op deze manier kunnen we daar actief een bijdrage aan leveren. Bovendien geven we zo onze leerlingen mee dat wat voor een ander doen eigenlijk vanzelfsprekend zou moeten zijn en bovendien heel leuk is!". De scholen hopen dan ook op mooie donaties.