Afbeelding
Foto:

Open huis nieuw Kulturhus Losser

LOSSER - Het Kulturhus van Losser is officieel geopend. Deze zaterdag, 10 maart, zijn alle belangstellenden van harte welkom om een kijkje te nemen in het nieuwe pand.

Het gemeentehuis van Losser onderging een fikse verbouwing om dit geschikt te maken voor gebruik door meerdere organisaties. Zo heeft de gemeente Losser zelf minder ruimte nodig, die weer gebruikt kon worden door onder meer de bibliotheek, politie, VVV, het consultatiebureau en anderen. De gemeente en organisaties openen het Kulturhus voor het grote publiek zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur.

Veel te zien
Het open huis moet echt een feestje zijn voor jong en oud. Immers, het kulturhus omvat vele functies die voor iedere Losserse inwoner van toepassing zullen zijn. Jong én oud moet zich er welkom voelen. Zo kunnen kinderen meedoen aan een speurtocht van de VVV door het gebouw en een kijkje nemen bij de politie. Ook een ballonkunstenaar is voor de gelegenheid hier te vinden. De volwassen Lossernaar kan ook terecht bij de verkiezingsmarkt die gehouden zal worden in de grote zaal. Op het voorplein van het nieuwe kulturhus worden muziekoptredens gehouden. Zo kunt u 's ochtends genieten van twee bands van de plaatselijke muziekschool en 's middags van Aveleijn's huisband, de Flying Birds.