Bijzondere expositie InteraktContour

ENSCHEDE - InteraktContour heeft deze week een bijzondere expositie geopend. Het gaat om werken die gemaakt zijn door kunstenaars met hersenletsel; mensen die gebruik maken van InteraktContour's dagbesteding om weer te herstellen.

Tot en met 29 maart zijn hun werken te zien in de 'Pop-Up Art Gallery 4 The Benefit' aan de Markstraat 10 in Enschede. Deze vrijdag is de officiƫle opening van de nieuwe expositie.

Dagbesteding
Bij de Dagbesteding van InteraktContour komen mensen die als gevolg van een beroerte, ziekte, ongeluk of hersentumor blijvend hersenletsel hebben. 'Creatief bezig zijn heeft voor mensen met hersenletsel aantoonbaar meerwaarde,' vertelt Dieske Stobbelaar van InteraktContour. 'Kunst maken werkt ontspannend, maar helpt deelnemers ook om persoonlijke doelen te realiseren. Zij ontwikkelen en onderhouden zo bijvoorbeeld vaardigheden op motorisch, technisch en sociaal gebied. Daarnaast is kunst maken voor hen een manier om opnieuw invulling te geven aan hun leven, dat door het hersenletsel vaak ingrijpend veranderd is.' Deze bijzondere tentoonstelling wordt op 9 maart feestelijk geopend door Jan van Kampen, bestuurder van InteraktContour in aanwezigheid van de kunstenaars en hun familie en vrienden.

InteraktContour
InteraktContour biedt behandeling, begeleiding, dagbesteding en 24-uurs zorg voor mensen met hersenletsel na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersenoperatie. Nederland telt volgens de Hersenstichting naar schatting 645.000 mensen met niet aangeboren hersenletsel. Jaarlijks lopen zo'n 140.000 mensen hersenletsel op, waarvan 40.000 mensen een blijvende beperking hieraan overhouden.