Afbeelding
Foto:

Kennismaken met roeien

ENSCHEDE - Heerlijk op het water, in de frisse lucht, bezig met je hele lijf. Binnenkort krijg je de gelegenheid kennis te maken met al deze aspecten van roeien.

Op 24 maart 2018 start de Enschedese Roeivereniging Thyro weer met een basisroeicursus. Onder begeleiding van enthousiaste instructeurs worden de beginselen van roeien aangeleerd in meerpersoonsboten en indien gewenst in eenmansboten. De cursus vindt plaats op woensdagavond en zaterdagochtend. De cursus duurt 6 weken en kost 100 euro.

Voor iedereen
Iedereen kan leren roeien. Jong en oud, met of zonder sportervaring. Roeien is een sport die recreatief beoefend kan worden, maar wedstrijdroeien op diverse niveaus is ook mogelijk. Het is een sport waarbij alle spiergroepen gebruikt worden en weinig tot geen blessures voorkomen. Thyro heeft een volledig aangepaste accommodatie en aangepast materiaal. Hierdoor kunnen mensen met een functionele beperking ook genieten van deze mooie sport. Thyro is een vereniging waar je kunt wedstrijdroeien, fraaie dagtochten kunt maken of recreatief kunt roeien op het Twentekanaal. Daarnaast kan je ruimschoots genieten van het verenigingsleven. De roeivereniging heeft een regionale functie, de leden komen niet alleen uit Enschede, maar ook uit de omliggende gemeenten en Duitsland. Thyro heeft een eigen botenhuis aan het Twentekanaal. (Ir. E.L.C. Schiff. sr. Straat 300 te Enschede). Kijk op www.thyro.nl