Shutterstock
Shutterstock Foto:

Discounter Action naar Miro Center

GLANERBRUG - De Action aan de Nieuw Frieslandstraat in Glanerbrug verhuist dit voorjaar naar het Miro Center net aan de rand van Enschede.

Vorige week informeerde wethouder Van Agteren de bewonerscommissie van deze straat over dit plan. Met name voor omwonenden van de huidige plek is de verhuizing goed nieuws. De komst van de discount-formule aan de Nieuw Frieslandstraat had namelijk ook enkele negatieve uitwerkingen. Zo trok de winkel veel bezoekers met een auto, wat zorgde voor parkeeroverlast in de directe omgeving. De bewoners en dorpsraad van Glanerbrug klaagden daarom ook al meermaals bij de gemeente over deze onpraktische situatie. Met name de piekmomenten waarbij het aantal bezoekers zo groot was dat er buiten het parkeerterrein geparkeerd moest worden waren vervelend. Immers, als buurtbewoner wil je toch ook graag voor je eigen woning kunnen parkeren.

Miro
De komst naar het Miro Center is een logisch alternatief. Zo zal de winkel hier naar verwachting een grote unit van 1.300 vierkante meter betrekken aan de Noord Esmarkerrondweg. Zo kunnen bezoekers niet alleen winkelen bij de riante discounter, maar ook bij de vele andere winkels die gevestigd zijn in dit moderne winkelcentrum. Dankzij de grotere beschikbaarheid van parkeerruimte kunnen zij ook makkelijker een plek vinden. De nieuwe locatie is natuurlijk ook wat praktischer voor de Enschedeƫrs die al graag winkelen bij het Miro Center.