Afbeelding
Foto:

Geld voor veiliger wegen Haaksbergen

HAAKSBERGEN - De Provincie Overijssel gaat dit jaar fors extra investeren in het verbeteren van de Overijsselse wegen. Maar liefst twintig miljoen euro wordt uitgetrokken voor een verkeersveilige en bereikbare regio. Ook projecten in Haaksbergen gaan hiervan profiteren, tot genoegen van de gemeente.

In het geval van Haaksbergen gaat het om een drietal projecten. Wethouder Annette Nijhuis mag van de Provincie hiervoor bijna twee miljoen euro bijschrijven op de gemeentelijke rekening. Het geld komt ten goede aan de afwaardering van de huidige N18, de lopende herinrichting van de Eibergsestraat en het verbeteren van de scherpe bocht in de Sterrebosstraat. Een investering van bijna vier miljoen euro, waarvan gemeenten en provincie dus allebei de helft bijdragen. De werkzaamheden aan de Eibergsestraat zijn al begonnen en met de afwaardering van de N18 begint de gemeente later dit jaar.

Welkom
"Deze provinciale subsidie was bijzonder welkom", bevestigt wethouder Annette Nijhuis. "We hebben het hier over kostbare projecten. Vooral voor de afwaardering van de huidige N18 is de bijdrage heel prettig. Hierdoor kunnen we het meteen goed aanpakken. Als gemeente investeren we zelf óók flink in verkeersveiligheid en doorstroming. De subsidie van de provincie zien we écht als waardering voor die aanpak."

Regionaal
Verder zal de Provincie ook ruim 40 andere projecten in de brede regio honoreren met een bijdrage. Onder meer op het gebied van fietsveiligheid en fietsstimulering; zoals investeren in de fietssnelweg F35. Ook het aanpakken van notoire gevaarlijke fietsoversteekplaatsen heeft een hoge prioriteit. Zeker wanneer het gaat om onveilige situaties op schoolroutes waar veel kinderen en jongeren gebruik van maken. Ook positieve gedragsbeïnvloeding bij alle verkeersdeelnemers komt aan bod.