Afbeelding
Foto:

Losser opent nieuw kulturhus

LOSSER - Het had vele voeten in de aarde; het omtoveren van het Losserse gemeentehuis naar een breder kulturhus. Inmiddels is de verbouwing klaar. De gemeente zal het nieuwe kulturhus daarom volgende week officieel openen.

De naam voor het nieuwe kulturhus in Losser is nu nog niet bekend. Tijdens de officiële opening op vrijdagmiddag 9 maart zal de jury bekend maken welke naam is gekozen uit de meer dan 200 inzendingen. En uiteraard wordt dan ook de bedenker van de winnende naam in het zonnetje gezet. Zaterdag 10 maart organiseren de gebruikers van het dan-niet-meer-naamloze kulturhus een open huis. Alle belangstellenden zijn dan van harte welkom om tussen 10.00 en 15.00 uur een kijkje te nemen in het pand.

Partners
Naast de gemeente Losser zelf zijn onder meer de bibliotheek, politie en VVV hier gevestigd. Dit is mogelijk doordat de gemeentelijke organisatie zelf veel minder ruimte nodig heeft dan voorheen. Onder meer door digitalisering van veel taken, flexibel werken en het elders onderbrengen van veel aspecten van gemeentelijk werk is er simpelweg minder kantoorruimte nodig. Daarnaast heeft het ook andere voordelen; door meer organisaties onder één dak te plaatsen hoeven inwoners minder vaak te reizen en kunnen organisaties ook makkelijker doorverwijzen, zoals tussen gemeente, politie en welzijnswerk. De deelnemende partners in het gemeentehuis laten graag zien waar zij zoal mee bezig zijn. Kinderen kunnen zich ook vermaken op de open dag, bijvoorbeeld meedoen aan een speurtocht door het gebouw. Rondneuzen in de bibliotheek met uitdagende multimediatafel. Of op de foto op een heuse politiemotor. De gemeente hoopt dan ook op veel bezoekers.