Afbeelding
Foto:

De Actieve Partij presenteert verkiezingsprogramma

HAAKSBERGEN - Het aftellen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen is weer begonnen. Op 21 maart mogen we weer massaal naar de stembus om te kiezen wie ons op lokaal niveau zal vertegenwoordigen. Ook in Haaksbergen valt weer veel te kiezen. Zo hoopt ook De Actieve Partij (DAP) de kiezer over te halen met een gewichtig verkiezingsprogramma.

Afgelopen week presenteerde de partij het nieuwe verkiezingsprogramma van 22 pagina's. Dit gaat in op de speerpunten die De Actieve Partij de komende vier jaar wil bereiken. De Actieve Partij heeft op dit moment twee zetels in de raad; evenveel als de VVD en Pvda, maar wel eentje meer dan GGH. Kortom, het programma moet aardig stevig in de schoenen staan om meer zetels te winnen bij de komende verkiezingen.

Ambitie
De Actieve Partij wil graag een vernieuwende partij zijn in Haaksbergen. Sleutelwoorden: open, betrouwbaar en toegankelijk voor alle inwoners. Zij zien de rol van de gemeente als werkend voor de inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Met 'burgergericht denken'. DAP wil graag toestreven naar een veilige en flexibele gemeente met een goed en integer gemeentebestuur. Het huidige functioneren van het gemeentebestuur is DAP een doorn in het oog. Zo noemen zij de problematische personele dossiers en 'onnodig geld verkwisten' als grote punten. DAP wil ook dat Haaksbergen snel weer een vaste burgemeester krijgt in plaats van een langdurige waarnemer.

Concreet
De Actieve Partij heeft natuurlijk ook concrete punten die tot de verbeelding spreken. Zo wil DAP een uitgaansgelegenheid voor de jeugd opzetten en ook meer initiatieven van deze groep stimuleren. Dit moet voorkomen dat Haaksbergen een ouderendorp is. Ook een actief arbeidsmarktbeleid moet bijdragen aan een goede toekomst.

Wonen
Op het gebied van wonen wil de partij graag een starters- en blijverslening invoeren waarmee het voor jongere kopers makkelijker is om een woning te kopen. Meer betaalbare woningen voor zowel starters als ouderen is een hoge prioriteit. Ook moet het beleid van wonen en zorg beter op elkaar afgestemd worden, vooruitlopend op de toenemende vergrijzing.

Onderwijs
Op het gebied van onderwijs staat de partij onder meer open voor komst van een vrijeschool. Ook zou Haaksbergen meer gebruik moeten maken van expertise elders in de regio om het onderwijs nog beter uit te voeren.

Hondenbelasting
Tsja, lezers vragen er altijd naar: DAP wil ook de hondenbelasting afschaffen: "De inkomsten komen niet volledig ten goede aan voorzieningen voor honden."