Afbeelding
Foto:

Boeddhisme in het Westen

ENSCHEDE - Tibetaans boeddhisme in het Westen is een lezing over praktische stroming in de Westerse wereld. De lezing wordt gegeven op maandag 5 maart in Enschede door de Litouwse Diamantwegleraar Mantas Petruskevicius.

Het betreft een introductie op de meest praktijkgerichte school binnen het Tibetaans boeddhisme. Binnen deze school zijn sinds de jaren zeventig meer dan zeshonderd centra opgericht door de Deense Lama Ole Nydahl. Hij heeft deze centra in onder meer Europa, Scandinavië, Zuid-Amerika, Australië en Rusland opgericht.

Diamantwegleraar
Mantas is sinds 2007 leraar binnen deze stroming van het boeddhisme. Hij woont en werkt in Rusland en is naast Diamantwegleraar eigenaar van een ontwerp- en bouwbedrijf. Mantas bezoekt in Nederland tevens de centra in Rotterdam, Groningen, Leeuwarden en Arnhem. In Enschede en Arnhem zijn de lezingen openbaar en door iedere geïnteresseerde - dus ook voor iedereen zonder enige voorkennis - te bezoeken.

Boeddhisme
Het Diamantweg boeddhisme van de Karma Kagyu linie behoort tot één van de vier belangrijkste scholen van het Tibetaans boeddhisme. De meditatiemethoden die worden gebruikt binnen het Diamantweg boeddhisme zijn allemaal traditioneel. Ze worden aangeboden op een moderne, westerse wijze, die voor iedereen toegankelijk is. Binnen het Diamantweg boeddhisme vindt overdracht rechtstreeks plaats van leraar op student. Ook in de meditatie ligt de focus op de leraar, onder meer op de Karmapa (spiritueel leider binnen de Karma Kagyu-linie).

Aanmelden
De lezing op maandag 5 maart is van 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) tot ca. 22.00 uur. De kosten van de lezing bedragen € 7,- per persoon, dit is inclusief koffie en thee. De sfeer is informeel en iedereen is welkom! De lezing vindt plaats bij de boeddhistische groep Enschede aan de Janninksweg. De voertaal is Engels. U kunt zich voor de lezing opgeven door een e-mail te sturen naar enschede@diamantweg-boeddhisme.nl

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op www.diamantweg-boeddhisme.nl. Wanneer u nog vragen heeft, kunt u ook een e-mail sturen naar enschede@diamantweg-boeddhisme.nl.