Afbeelding
Foto:

Leerlingen Assink Lyceum in debat

HAAKSBERGEN - De leerlingen uit klas 4VWO van het Assink Lyceum in Haaksbergen hebben woensdag een echt debat gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis.

De leerlingen kregen de afgelopen tijd al uitgebreid les over de politiek, maar ook de fijne kneepjes van het debatteren bij maatschappijleer. Voorafgaand aan het debat kregen de leerlingen ook al een gastles op school van onder meer een CDA-raadslid. Deze vertelde ook over de ontwikkelingen in de échte politiek, zoals de komende nieuwbouw van het Assink Lyceum zelf. Een onderwerp waar afgelopen jaar veel over gepraat is in de lokale politiek.

Partijen
Ook werden zij ingedeeld bij één van de bestaande politieke partijen om zo onderling realistisch 'campagne te voeren'. In voorgaande jaren bleek dit al een succesvolle manier om de leerlingen wegwijs te maken in het politieke stelsel. Door hier nu echte in plaats van fictieve partijen en thema's aan te koppelen moet dit goed aansluiten bij de werkelijkheid. Woensdag was de afsluiting met het daadwerkelijke debat in de raadszaal van het gemeentehuis. De leerlingen gingen hier in gesprek over thema's die aansluiten bij hun leeftijd: het instellen van rookzones in Haaksbergen, maar ook het creëren van uitgaansmogelijkheden voor 16-jarigen.