Jan Schaeferprijs 2018

ENSCHEDE - De twintigste Jan Schaeferprijs is op zaterdag 17 februari uitgereikt aan Gulcan Ramaj-Sahin.

De Jan Schaeferprijs is een prijs die is ingesteld en wordt uitgereikt door de gemeenteraadsfractie van de Partij van de Arbeid Enschede voor stadsgenoten die een bijzondere bijdrage leveren aan de stad. De prijs is vernoemd naar oud-staatssecretaris en wethouder van Amsterdam Jan Schaefer, wiens gevleugelde uitspraak "in geluk kan je niet wonen" tot de dag vandaag nog bekend is. Na gesprekken met fractieleden wordt door een onafhankelijke juryleden de winnaar gekozen. De geldprijs die verbonden is aan de Jan Schaeferprijs wordt sinds het begin al door de fractieleden uit eigen zak bekostigd.

Verdiende beloning
Gulcan ontving de prijs voor haar activiteiten als vrijwilliger in de wijk Boswinkel. Daar is ze betrokken bij vele activiteiten voor zowel jong als oud. Naast het houten sculptuur, ontworpen en gemaakt door medewerkers van een sociale werkplaats, ontvangt Gulcan een geldprijs van 500 euro die ze mag inzetten voor de activiteiten waarbij ze betrokken is. Zij ontving bij de uitreiking bij speeltuin het Kozakkenpark de prijs uit handen van oud-wethouder, oud-fractievoorzitter en initiatiefnemer van de prijs Roelof Bleeker.

Nominaties
In totaal waren 14 vrijwilligers en of vrijwilligersorganisaties genomineerd voor de prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt. Dit jaar ontving de gemeenteraadsfractie een recordaantal nominaties. Alle genomineerde voldeden aan de de voorwaarden dat er een bijzondere bijdrage geleverd is aan de stad. Naast Gulcan Ramaj-Sahin werden onder andere ook Stichting Twentse Wensambulance, De Stadsherberg Enschede en Bewonersplatform Deppenbroek genomineerd.