Afbeelding
Foto:

Bedrijven zetten zich in voor maatschappelijk doel

ENSCHEDE - De Enschedese Uitdaging is onlangs verhuisd naar een nieuwe locatie en heeft tijdelijk haar intrek genomen bij Zorgorganisatie Zekere Basis, een prachtige plek op voormalig Vliegbasis Twente aan de Lonnekerveldweg 30 in Enschede.

Als 'lokaal bemiddelingsbureau' legt de Uitdaging verbindingen tussen maatschappelijke organisaties en het lokale bedrijfsleven. Zij daagt maatschappelijk betrokken ondernemers uit menskracht, materialen en middelen in te zetten voor kwetsbare doelgroepen. Stichting Zekere Basis werkt zelf ook voor en met een kwetsbare doelgroep. Het is een zorgorganisatie die jongeren met gedragsproblemen helpt bij het opbouwen van een zelfstandig bestaan. Zekere Basis en de Uitdaging hebben als samenwerkingspartners al veel voor elkaar betekent de laatste jaren, een mooi voorbeeld hoe een partnerschap zich duurzaam ontwikkeld door het tonen van maatschappelijke betrokkenheid.

Beursvloer van start
Ook de Beursvloer heeft dit jaar een nieuw onderkomen en wel bij Holland Casino Enschede. Op vrijdagmiddag 8 juni 2018 vindt van 16.00 – 20.00 uur de zesde editie van de Beursvloer plaats op deze aantrekkelijke locatie in het centrum van Enschede. De Beursvloer is hét maatschappelijke evenement van het jaar waar het tonen van 'noaberschap' oftewel 'iets over hebben voor elkaar' centraal staat. Bedrijven die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen en maatschappelijke organisaties worden dan aan elkaar gekoppeld. Zij leveren gratis goederen, diensten en faciliteiten aan elkaar.

Succes
De eerdere Beursvloeren bleken al een groot succes. Vorig jaar werden 125 succesvolle deals gesloten, ter waarde van 128.000 euro. In totaal heeft de Uitdaging vorig jaar 420 matches gerealiseerd met een maatschappelijk rendement van maar liefst 566.000 euro.

Onbenutte kansen
Maatschappelijke organisaties staan de afgelopen jaren voor steeds grotere uitdagingen. Bijvoorbeeld door het wegvallen van subsidies, waardoor zij niet alles kunnen bereiken wat zij willen of meer moeten leunen op vrijwilligers. Ook veranderende weg- en regelgeving is soms een hindernis. Een zorgelijke maatschappelijke trend, waardoor er veel kansen onbenut blijven. Bedrijven en maatschappelijke organisaties hebben elkaar namelijk veel te bieden, vaak zelfs meer dan op het eerste oog lijkt. De Beursvloer springt hier op in door lokale bedrijven en serviceclubs te matchen met maatschappelijke organisaties.