Afbeelding
Foto:

Wereldkampioenschap voor topkok John Spruit

ENSCHEDE - Onze mooie stad is een wereldkampioen rijker. Nee, niet met het schaatsen of een andere Olympische sport, maar de prestatie is er niet minder om. Patron-Cuisinier John Spruit van bistro Het Koetshuis in Enschede is namelijk officieel wereldkampioen stamppot maken.

Afgelopen vrijdag werd in Groningen het WK Snertkoken en WK Stampotkoken gehouden. Spruit versloeg met zijn pastinaak-stamppot met in Oloroso-sherry gewelde rozijnen nipt Karin Keizer Hoeksema. De jury waardeerde zijn stamppot met 215 punten. De wedstrijd werd dit jaar voor de 24-ste keer gehouden. met 44 deelnemers. John Spruit zelf nam voor de vierde keer deel. De Stichting Oud Hollandse Gerechten heeft als doel om de snert en stamppot ook op de lijst met Immaterieel Erfgoed te krijgen. Stamppot is een bijzonder veelzijdig gerecht, waar een professionele chefkok zoals John Spruit veel eigen inzicht in kwijt kan. Spruit heeft ook een grote affiniteit met dit soort klassieke gerechten, het liefst gemaakt van duurzame, eerlijke streekproducten. Zo behaalde Het Koetshuis afgelopen jaar al het Euro-Toques predicaat.

Veel interesse
Sinds het behalen van het wereldkampioenschap is er ook veel interesse bij gasten van Het Koetshuis om het prijswinnende gerecht eens zelf te proeven. Er is volgens Spruit ook concrete interesse bij meerdere supermarkten om het gerecht in hun assortiment op te nemen; binnenkort is de pastinaak-stamppot dus wellicht ook op uw eigen bord thuis te vinden.

Het Koetshuis
Bistro Het Koetshuis is gevestigd aan de Hengelosestraat 111 in Enschede. Reserveren kan via 053-4318456 of kijk op: www.bistrohetkoetshuis.nl

Afbeelding