Afbeelding
Foto:

Milieuvriendelijk auto wassen

Het zelf wassen van de auto: voor sommige mensen een plezier, voor zichzelf als mede voor hun "stalen ros", en voor anderen een regelmatig terugkerende vervelende klus. Een alternatief is om gebruik te maken van een professionele autowasgelegenheid. Dit heeft niet alleen als voordeel dat je niet zelf hoeft te zwoegen, maar het levert ook een substantiële bijdrage aan een beter milieu.

Tijdens het wasproces wordt er gemiddeld 450 liter water per auto verbruikt. 95% van dit water wordt gerecycled, hier gaat een geheel door Perfect Carwash zelf ontworpen recycle proces aan vooraf. Grote bassins onder de wasstraat worden gebruikt om het gebruikte waswater tot rust te laten komen zodat vuildeeltjes kunnen bezinken. Tijdens dit proces gaan bacteriën de vuildeeltjes te lijf, waardoor het water op biologische en natuurlijke manier gezuiverd wordt. Na dit proces wordt het water gefilterd en is het klaar voor de volgende wasbeurt.

Afvoer
Bij het wassen van een auto komen vele schadelijke stoffen vrij die in het milieu terecht kunnen komen. Dit zijn stoffen zoals slib, olie, zware metalen. Per auto komt er zo'n 150 ml (koffiebeker) van deze stoffen vrij. In onze wasstraat worden deze stoffen opgevangen, gefilterd en via gecertificeerde bedrijven afgevoerd en verwerkt.

Energiebesparing
Onze vestigingen hebben met betrekking tot het milieu het uiterste best gedaan dit tot een minimum te beperken. Zo wordt er gebruikt gemaakt van de nieuwste innovatieve oplossingen op het geiied van warmtewinning en isolatietechnieken. Tevens zorgen deze systemen voor het optimaliseren van het was- en droogproces. Bij onze vestigingen wordt flink rekening gehouden met het milieu. Van 26 februari 2018 t/m 25 maart 2018 vinden de oplaadweken weer plaats bij Perfect Carwash! Bij het opladen van uw waspas met € 50,- ontvangt u het beste wasprogramma t.w.v. € 18,50 gratis! En bij het opladen van € 100,- ontvangt u het beste wasprogramma t.w.v. € 18,50 gratis en € 10,- extra wastegoed! Ook profiteren? Kijk op: www.perfectcarwash.nl !