Afbeelding
Foto:

Projectkoor zoekt zangers

ENSCHEDE - zondag 22 april is er in de Grote Kerk in Enschede om 16:00 een oecumenische Regenboogviering. Het zal een viering worden die mensen verbindt, ongeacht of je nou katholiek, transgender, hervormd, homo, baptist, bi en/of gereformeerd bent. Of niet gelovig. De viering wordt geleid door ds. Hanneke Siebert en ds. Remko Ongersma. Een speciaal voor deze viering opgericht projectkoor o.l.v. dirigent Edwin Beskers verzorgt de muzikale begeleiding. Voor het projectkoor zijn we nog op zoek naar zangers!-

Het koor bestaat uit een mix van ervaren en minder ervaren zangers. De repetities starten begin maart op een donderdag- of vrijdagavond, afhankelijk van wie er kan. Muziek omvat zowel hedendaagse muziek (bijvoorbeeld Shackles van Mary Mary), als enkele meer traditionele (opwekkings)liederen. De huidige groep is zeer divers: jong en oud, man en vrouw, homo en hetero hebben zich al aangemeld. Belangstellenden kunnen voor meer informatie terecht op http://www.lhbtenkerk.nl/koor. Hier kun je je ook aanmelde!

Regenboogviering
Met de viering willen we de verbinding leggen tussen mensen, ongeacht hun religieuze overtuiging, seksuele oriëntatie of gender, zonder oordeel, maar met nadruk op wat écht belangrijk is: (naasten)liefde en de zorg voor elkaar. De viering wordt persoonlijk, positief en oecumenisch.

Mooi initiatief
Janny Joosten (raadslid ChristenUnie) en Mark Melenhorst (COC Twente-Achterhoek) hebben in overleg met voorgangers en dirigent de viering opgezet. Joosten: "Ik wil proberen iets van Gods liefde zichtbaar te maken. Daar hoort voor mij onvoorwaardelijke acceptatie van de ander bij. Diversiteit vieren dus. In het hart van de stad". Melenhorst: "Een paar jaar geleden was het niet mogelijk geweest om in samenwerking met de PKN-kerk en de Baptistengemeente een viering te organiseren. Dat dat nu wel kan is niet alleen voor wie christen én homo is (of bi, of transgender), maar ook voor de kerkgemeenschappen zelf een grote stap voorwaarts.".

Acceptatie
De acceptatie van homoseksualiteit binnen de kerk wordt stapje voor stapje beter. In nagenoeg alle kerken wordt dit onderwerp besproken [1]. Ondertussen kun je in veel kerken als homostel (een vorm van) een inzegening van je relatie krijgen. Toch is dat niet overal zo. In veel kerken blijft dit nog een moeilijk onderwerp.