BIG BANG festival in Enschede

ENSCHEDE - Op zaterdag 7 en zondag 8 april verandert Muziekcentrum Enschede in een muzikaal labyrint met de komst van het internationale BIG BANG Festival.

Het BIG BANG festival is een geweldig festival met een verscheidenheid aan concerten, workshops en muzikale installaties voor een jong publiek. De tweede Nederlandse editie van het internationale festival komt naar Enschede op zaterdag 7 en zondag 8 april. Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede organiseert in samenwerking met Zonzo Compagnie, de tweede coproductie van het BIG BANG festival in Nederland.

Labyrint
Tijdens het festival zal het Muziekcentrum omgetoverd worden tot een avontuurlijk muzikaal labyrint. Het jonge publiek wordt getrakteerd op een zeer gevarieerd muzikaal programma met concerten en workshops. Het blijft niet alleen bij de theaterzaal, zelfs in onze foyer vind je allerlei muzikale bezienswaardigheden.

Terugkeer
Enschede staat met de terugkeer van het BIG BANG festival in het rijtje van grote Europese steden als Antwerpen, Brussel, Lissabon, Sevilla, Athene, Hamburg, Gent, Stavanger en Lille waar het festival eerder stond. Het jaarlijks terugkerend festival voor een jong publiek wordt steeds verder uitgebreid en daarmee gaat het festival bij iedere editie opnieuw compleet uit zijn dak. Met dit jaar twee exclusieve Europese premières en de medewerking van de muzikanten van jongNBEoost. Jaarlijks vinden 40.000 kinderen en hun familie de weg naar het met een EFFE Award bekroonde festival en ontdekken de rijkdom en diversiteit van de muziek- en theaterwereld.

Prijsuitreiking
Een vast terugkerend onderdeel tijdens het festival is de uitreiking van de prestigieuze prijs, de Willem Wilminkprijs van het Beste Kinderlied. De uitreiking zal plaatsvinden tijdens het BIG BANG festival in De Kleine Willem op zaterdag 7 april om 19:00 tijdens een gezellige, vrolijke en feestelijke theatervoorstelling voor jong en oud.

Activiteiten
Het festival bestaat uit 12 verschillende activiteiten. In zowel De Kleine Willem als het Muziekcentrum worden de voorstellingen en activiteiten georganiseerd. Het is mogelijk om kaarten te kopen voor de voorstellingen, er zijn ook 3 passe-partout opties beschikbaar. Zowel kaarten als de passe-partout opties zijn online te bestellen via https://www.wilminktheater.nl/big-bang-festival/.