Afbeelding
Foto:

Eerste kilometers Twenteroute klaar

ENSCHEDE - De eerste vier kilometer van de nieuwe Twenteroute is deze week opgeleverd. De Twenteroute is de benaming voor de N18 tussen Enscheden en Varsseveld.

Inmiddels zijn de eerste vier kilometer van de nieuwe N18 open voor het verkeer; weliswaar aan de andere kant van de route: het gaat om het deel tussen de Marhulzenweg in Groenlo tot net voorbij het buurtschap Hupsel bij Eibergen. Ook maakt het verkeer gebruik van de aansluiting De Laarberg om van en naar het bedrijventerrein, Groenlo en Vreden te rijden. De openstelling loopt vooruit op de opening van de gehele 27-kilometerlange nieuwe weg, die gepland staat voor mei dit jaar.

Grote klus
Tussen Varsseveld en Lichtenvoorde past Rijkswaterstaat de weg aan. Tussen Groenlo en Enschede gaat een 27 kilometerlange nieuwe N18 om de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo heen. Hiermee maakt Rijkswaterstaat van de N18 een Nieuwe Twenteroute. Deze Nieuwe Twenteroute wordt een weg die veiliger is om over te rijden of over te steken, waardoor minder verkeersslachtoffers vallen, zo is de hoop. De nieuwe weg gaat de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo vergroten en past in het mooie landelijke gebied van de Achterhoek en Twente. De weg zorgt dat Achterhoekers en Twentenaren sneller van A naar B komen en maakt daarmee dat de regio interessant is om in te wonen, te werken en te ondernemen.

Afbouwen
Door de openstelling van de circa vier kilometer nieuwe weg kan aannemer Noaber18 de nieuwe N18 en parallelwegen in de omgeving verder afbouwen. Dit betekent wel dat de oude N18 tijdelijk doodloopt. In de uiteindelijke situatie wordt de oude N18 via een parallelweg met de aansluiting Eibergen verbonden. Daar kan gemotoriseerd bestemmingsverkeer dan de nieuwe N18 kruisen. Naar verwachting is deze aansluiting in maart gereed; dit tot groot genoegen van zowel de gemeenten als gebruikers.