Afbeelding
Foto:

Polaroid Originals groeit verder door

ENSCHEDE - Zoals bekend heeft Polaroid begin 2008 haar deuren gesloten in Enschede. 10 oud-medewerkers van het toenmalige Polaroid vonden het zo zonde om de direct klaar foto verloren te laten gaan, dat ze de handen ineen geslagen hebben.

Vanaf december 2008 is er een doorstart gemaakt. Iedereen verklaarde hun voor gek. Wie zat er op de direct klaar foto te wachten? Polaroid had alle fabrieken die als toeleverancier golden, gesloten. De recepturen voor de ontwikkelpasta waren verdwenen, de fabriek die het positief en negatief van de direct klaar foto produceerde al lang gesloten. Het leek een onmogelijk doel. De naam voor het nieuwe bedrijf was geboren: The Impossible Project. Door vasthoudendheid van alle betrokkenen rolde twee jaar later de eerste filmpack met 8 direct klaar foto's van de band. Vanaf 2012 heeft een internationale investeerder zich aangesloten bij Impossible. Met grote dank aan hem kon Impossible blijven bestaan. Inmiddels zijn we bijna 10 jaar verder. Ruim 9 jaar onder de naam Impossible en sinds september 2017 officieel als Polaroid Originals met meerdere vestigingen op de wereld (Enschede, Monheim, Berlijn, New York en Beijng).

Verkoopsucces
De verkoop vindt online plaats via onze website www.polaroidoriginals.com of via winkels zoals MediaMarkt. Vorig jaar hebben we 1,6 miljoen filmpacks geproduceerd en verkocht. In 2018 is de verwachting veel hoger. In oktober 2017 is de 2de eigen camera gelanceerd, de OneStep2. Ook verkopen we refurbished vintage Polaroid camera's. Wij zijn trots. De direct klaar foto is en blijft speciaal, nu meer dan ooit!