Record genomineerden Jan Schaeferprijs

ENSCHEDE - De PvdA-fractie van de Enschedese gemeenteraad zal komende zaterdag weer de jaarlijkse Jan Schaeferprijs uitreiken. Dit jaar met een record aantal genomineerden.

De prijs is een jaarlijkse waardering voor Enschedeërs en organisaties die zich inzetten voor de stad. Dit jaar zijn er maar liefst veertien genomineerde individuele vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. De uitreiking is zaterdag in speeltuin Kozakkenpark. De Jan Schaeferprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie die een prima bijdrage levert aan de stad. En dat in de geest van Jan Schaefer die als staatssecretaris van volkshuisvesting ooit zei: "in geouwehoer kun je niet wonen". Ofwel: in actie komen en wat goeds doen voor de samenleving.

Uitreiking
De Jan Schaeferprijs 2018 wordt uitgereikt door Roelof Bleker, dijkgraaf waterschap Rivierenland; oud wethouder en fractievoorzitter van de PvdA in Enschede. Hij heeft het initiatief genomen voor het instellen van de Jan Schaeferprijs. De jury bestaat uit: Janke Smit, Wim Jansen Lorkeers en Bas Scholten.

Genomineerden
De veertien genomineerden voor de Jan Schaeferprijs 2018 zijn: Gulcan Ramaj-Sahin, de Stichting Twentse Wensambulance, Petie Bout-Lugt, Matthie Kroezen, de Onderwijs Sport Vereniging van Enschede, Wout Odding, Fred Geuvers, de Stadsherberg Enschede, René Beunders, Daniëlle Hauptmeijer, Daniëlle de Vries, het Bewonersplatform Deppenbroek, Enschede Energie en Bennie Kamphuis. Allemaal mensen die op hun eigen manier bijdragen om Enschede aangenaam, leefbaar, sociaal en gezellig te maken. Vaak voeren zij hun werk relatief onzichtbaar uit; het zijn niet mensen die vaak in de spotlights staan.