Afbeelding
Foto:

Beleef muziek bij Planet of Sound

ENSCHEDE - Muziek is een tijdmachine; het voert je terug naar je mooiste herinneringen. Toen je voor het eerst danste met je vriendin, of het nummer dat je helemaal grijs draaide tijdens die mooie zomervakantie. Muziek is emotie; voelbaar én tastbaar. Bij Planet of Sound staat de echte belevenis van muziek centraal. Van de nieuwste releases, 'gouwe ouwe' klassiekers en natuurlijk originele persingen; hier ben je aan het juist adres.

In september 2015 opende Petrushka Morsink deze winkel aan de Haverstraatpassage 54. Zij was geen onbekende in de muziekwereld; tot 2012 was zij bedrijfsleider van de Plato in Enschede - op dezelfde locatie van Planet of Sound. "Ik voel mezelf op en top Enschedese en draag onze stad een warm hart toe. Ik kon dan ook niet leven met het feit dat we hier jarenlang zonder platenzaak zaten na de sluiting van Plato." Unieke winkels zoals deze zijn gezellig en aantrekkelijk voor bezoekers én de werkgelegenheid. Lokaal kopen steunt je eigen stad, zo is haar gedachte.

Lekker snuffelen
Liefhebbers uit de hele regio komen graag naar deze onafhankelijke platenwinkel. In de winkel kun je echt ouderwets graven in de bakken en door de dozen met platen heen snuffelen. Een leuke manier om ook eens wat nieuws te ontdekken. Je treft er ook genres die niet bij de gangbare winkel gevonden worden. Tevens biedt de winkel ook een letterlijk podium voor beginnende bands die hier eens op willen treden voor een klein publiek.

Vinyl en meer
De afgelopen jaren is vinyl helemaal terug. Het tastbare en 'vergankelijke' van de klassieke plaat en de mooie albumkunst is wat dit zo'n mooi formaat maakt. Daarnaast is er ook een selectie van cassettes - ja, ook daar zijn echte liefhebbers voor! - en natuurlijk verkoopt Planet of Sound ook onder meer shirts en collector's items van je favoriete band. Het draait om de gezelligheid bij Planet of Sound: je kunt er uren rondhangen. Plaatjes luisteren, muziekbladen lezen, koffie drinken, nieuwe muziek ontdekken, optreden met je bandje, dj-en op zondagmiddag, slap ouwehoeren met Petrushka....Je weet wel, van die dingen die je op het internet niet ervaart. Bezoek de winkel aan de Haverstraatpassage 54 en ervaar het zelf. Geopend op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur en op donderdag van 11.00 tot 21.00 uur. Op de eerste en laatste zondag van de maand ook open tijdens koopzondag. Kijk ook op: www.planetofsound.nl