Afbeelding
Foto:

Enschede weer gastheer voor Social Inclusion Games

ENSCHEDE - Onze stad is komende zomer weer gastheer voor een bijzonder sportief evenement: de Social Inclusion Games. Deze worden van 29 juli tot en met 4 augustus weer gehouden, met Enschede als gaststad.

Ruim 1.500 bijzondere sporters komen naar Enschede. Het gaat om de brede doelgroep van kwetsbare mensen; bijvoorbeeld mensen die cliƫnten zijn van maatschappelijke opvang, vrouwenopvang, in de verslavingszorg of geestelijke gezondheidszorg zitten. Kortom, mensen die vaak voor uitdagingen staan om volwaardig mee te doen in de samenleving. Deze sporters zijn dan uitgenodigd door zorg, welzijn en opvangorganisaties uit heel Europa. In 2010 was Enschede ook al speelstad.

Belangrijke boodschap
Deze Social Inclusion Games zijn volgens de organisatie een soort 'Olympische Spelen voor kwetsbare mensen'. De gemeente Enschede hecht veel waarde aan meedoen in de maatschappij en is dan ook graag gastheer voor dit mooie evenement. Sportwethouder Jurgen van Houdt: "De gemeente gelooft in een inclusieve samenleving waarin iedereen meedoet en ertoe doet. We sluiten geen mensen uit. Enschede is van en voor ons allemaal. Sport verbroedert en biedt voor ons allen kansen om onze talenten te laten zien. We hopen van harte dat veel inwoners en organisaties net als bij het EK vrouwenvoetbal hier hun schouders onder zetten en hun maatschappelijke betrokkenheid tonen om het samen tot een groot succes te maken."

Sportstad Enschede
De organisatie van deze Social Inclusion Games is mogelijk dankzij Europese subsidies aan de achterliggende Nederlandse stichting. In overleg met de gemeente is gekozen om het sportcomplex Het Diekman te gebruiken voor deze Games. Dit is namelijk een goed bereikbare locatie met veel faciliteiten. De deelnemers zullen meedoen met diverse sporten zoals voetbal, softbal en volleybal. Deze kunnen hier goed gespeeld worden. De organisatie wil ook bijeenkomsten organiseren naast deze sportactiviteiten zodat de maatschappelijke organisaties ervaringen uit kunnen wisselen in het zo goed mogelijk ondersteunen van deze kwetsbare groepen.