Afbeelding
Foto:

Te Kijk Gezet

ENSCHEDE - De gemeenteraadsverkiezingen komen er weer aan! Op 21 maart hebben wij weer veel te kiezen. In deze nieuwe rubriek neemt onze huis-cartoonist enkele markante uitspraken van politici onder de loep. Een rubriek die aanzet tot nadenken: wat merken wij als Enschedeërs af en toe van hun beloften en beleidsspinsels? Had nieuw beleid het gewenste effect of is een kritische noot op zijn plaats?

In dit eerste deel: Wethouder Hans van Agteren is onder meer verantwoordelijk voor milieu en milieuzaken. In onze karikatuur wordt hij neergezet als Afvalcoach Hans van Agteren met het citaat: "Diftar is een groot succes!". Dit terwijl de nieuwe afvalscheidingswijze per 01-01-2017 bij de Enschedese bevolking veel weerstand heeft opgeleverd.

Bijplaatsen
De invoering van het gedifferentieerde afvaltarief had namelijk ook wat negatieve gevolgen: bijplaatsing van afval in de diverse wijken, met zwerfvuil als gevolg. Dit alles tot grote ergernis van de inwoners. Verantwoordelijk wethouder Hans van Agteren blijft Diftar een groot succes noemen, ondanks deze aanloopproblemen.

Concept: René Beunders