Afbeelding
Foto:

Bewegen met begeleiding bij Clubfit

ENSCHEDE - Het nieuwe jaar is voor veel inwoners van Enschede hét moment om aan hun goede voornemens te werken. Niet verrassend is januari daarom ook altijd een drukke maand bij de lokale sportscholen. Maar al snel haakt menigeen af... Vaak valt dit te wijten aan het gebrek aan goede begeleiding en duidelijke doelen. Bij Clubfit in Enschede staat je persoonlijke doel juist centraal.

Clubfit viert deze maand een mooi jubileum; of eigenlijk, eigenaar Alex Edelenbosch zelf. Hij begon in 1993 met het toenmalige Body Gym aan de Olieslagweg. Hij zit nu dus 25 jaar in het vak, wat gevierd moet worden met een mooie jubileummaand en bijbehorende acties. Van je hobby je beroep maken, zoals ze vaak zeggen. Voor Alex was het in 1993 de vraag of hij in de autobranche zou gaan of dit ging doen; uiteindelijk won zijn passie voor sport het van het sleutelen. In de avonduren begon hij toen met zijn eigen sportschool. Het was wel een hele andere tijd en een hele andere insteek dan het huidige Clubfit. Body Gym was een 'ouderwetse sportschool' met een beperkte doelgroep. De nadruk was meer op het gespierde lichaam, minder op de totale gezondheid. Sinds 1999 is ook Alex' vrouw Angela actief binnen het bedrijf, dat sinds 2005 gevestigd is aan de huidige locatie aan de Parkweg 159-161. In 2009 werd dit omgezet naar Clubfit.

Innovatie
"Toen ik begon had ik vijf loopbandjes, drie fietsen en wat steppers," blikt Alex terug. Inmiddels zijn dit er wel wat meer geworden; Clubfit investeert continu in nieuwe apparatuur die voor een brede doelgroep inzetbaar is. Zo werken zij sinds december met de nieuwste krachtapparatuur van Panatta. Sinds zo'n twee en een half jaar beschikt Clubfit ook over de innovatieve eGym-Cirkel. Dit is een groep van acht apparaten die aan de hand van een persoonlijke chipkaart zichzelf instellen op basis van de doelen van de sporter. In een half uur tijd kun je zo een complete workout doen. De apparaten zijn voorzien van een touchscreen met trainingsinstructie om blessures of onjuiste bewegingen tegen te gaan. Snel, veilig en doeltreffend trainen dus; precies wat de moderne sporter wil.

Goede begeleiding
Maar de innovatieve apparatuur is natuurlijk slechts één kant van het verhaal. Waar het echt om draait is goede begeleiding. Wie zich inschrijft bij Clubfit krijgt ook een persoonlijk succesplan met realistische doelen. Dit stelt vast wat u wilt bereiken: gewichtsverlies, een betere conditie, ontspanning of juist om leuke contacten op te doen. Aan de hand van deze doelen en de bereidheid om meer of minder te sporten worden dan realistische doelen vastgesteld. Het team van Clubfit draagt dan zorg voor de juiste begeleiding en een stukje motivatie om dit te bereiken. "Veel fitnessscholen gooien je in het diepe zonder begeleiding. Dan moet je het zelf uitzoeken. Helaas komen mensen dan na een tijdje niet meer. Wij willen dit voorkomen door de juiste begeleiding te bieden, met echt haalbare resultaten." Sporten bij Clubfit kan al vanaf € 26,95 per maand.

Goede sfeer
Bij Clubfit speelt ook de sfeer een belangrijke rol. Iedereen moet zich hier op zijn of haar gemak voelen. Tegenwoordig is de doelgroep van de sportschool zeer breed; van jong tot oud komt hier om te werken aan hun persoonlijke gezondheid. Het was dan ook een bewuste keuze om bijvoorbeeld geen zware gewichten te plaatsen. De 'gewone sporter' is waar het om gaat; niet de bodybuilder van vroeger. Naast individuele fitness en begeleiding kunnen bezoekers ook deelnemen aan een groot aantal groepslessen en clinics, uiteenlopend van spinning en CrossGym tot Zumba, yoga en Pilates.

Inspanning én ontspanning
Naast de inspanning is er ook een stukje ontspanning te vinden bij Clubfit. Zo beschikken zij over drie sauna's, zonnebanken en een gezellige koffiehoek om voor of na het sporten even bij te praten. Clubfit werkt ook samen met Pro-F Fysiotherapie, waarvoor nu twee praktijkruimtes ingericht worden. Naast dat patiënten van Pro-F hier behandeld worden, kunnen ook de leden van Clubfit gebruik maken van de diensten van deze fysiotherapeuten. Het sporten bij Clubfit is dus echt een totaalplaatje van sport, ontspanning en totale gezondheid.

Jubileumactie
In de maand februari kunt u profiteren van een leuke aanbieding. Zo kunt u één maand gratis Clubfit proberen, met gratis Body Support, gratis inschrijving en een resultaatgarantie. Daarnaast maken alle huidige en nieuwe leden kans op twee reischeques ter waarde van € 500,-. Kijk ook op: www.clubfitenschede.nl

Afbeelding