Afbeelding
Foto:

De mini's van de EKV

Wie zijn wij: Wij zijn de mini's van de EKV!!

Een groep kinderen die het erg leuk vinden om, samen met onze miniprins(es) een gezellig carnavalsfeest te vieren. Wij bestaan uit een bijzondere groep. Ons jongste lid is 2 jaar oud, ons oudste lid is 12 jaar. Veel kinderen zijn met het carnaval gen geboren aangezien vaders, moeders, opa's en oma's al jaren carnaval vieren. Daarnaast zijn er kinderen die met vriendjes of vriendinnetjes meekomen en die het zo leuk vinden, dat zij ook lid zijn geworden van onze "club". Ons hoofddoel is, hoe kan het ook anders, samen carnaval vieren. Dit doen we door uit te treden naar verschillende verenigingen binnen Enschede. Daarnaast gaan we ook naar bevriende verenigingen uit andere plaatsen.

Minifeest:
Eind november houden de mini's van de EKV een groot feest. Waarom? Omdat we dan de oude mini hoogheid bedanken voor het afgelopen seizoen en ons nieuwe hoogheid met adjudant(e) opkomt. Dit is een feest voor jong en oud waarnaar ook veel ouders al maanden uitkijken. De middag begint met het aftreden van het oude duo, waarna de tekentafel, schmink en (vaak) de suikerspin worden aangekondigd. Uiteraard word er veel gedanst tussendoor door onze eigen dansgarde en die van andere verenigingen. Op originele wijze word ons nieuwe duo aangekondigd, waarna het feest uiteindelijk helemaal losbarst.

Waaruit bestaan de mini's:
Prins(es):
Elk jaar word er door de jeugdcommissie aan de ouders van de oudere leden gevraagd of zij het leuk vinden om de mini prins(es) of jeugd prins(es) van de mini's te worden. Het zijn van de prins(es) betekend dat zij voorop lopen tijdens de uittredens naar de bevriende verenigingen, waarmee zij het boegbeeld van de mini's zijn. Wanneer deze jongens of meiden graag prins(es) willen worden dan beginnen de voorbereidingen hiervoor.

De dansgarde:
Deze enthousiaste groep meiden oefenen elke zondag op de dans die ze tijdens het carnavalsseizoen zullen laten zien bij de feesten. Met hun mooie kleding en dito dans stelen ze de show op elk feest.

De mini Raad van 11:
Deze jonge heren zitten strak in het pak. Een witte blouse, zwart gillet, zwarte pantalon en zwarte slipjas zien ze er gelikt uit. Uiteraard ontbreekt er bij hen, net zoals bij de grote Raad van 11, de steek niet. Bij het binnen trekken in de feestzaal hebben zij het vaandel van de mini's bij zich en de koffer met een drankje erin.

Rode jasjes:
Daarnaast hebben we nog een groep met kinderen die wel graag carnaval vieren, maar niet perse een dansmarietje of Raad van 11 willen zijn. Dit zijn onze "rode jasjes". Zij gaan uiteraard ook mee naar de feesten met de rest van de mini's en zorgen met hun aanwezigheid dat wij met een mooie groep op een feest aankomen en al gelijk met een polonaise kunnen beginnen.
Is dat dan alles wat de mini's doen? Nee, uiteraard niet!!! Buiten het carnavalsseizoen om komen we een aantal keren per jaar bij elkaar voor een aantal gezellige feesten.

Pasen:
Het eerste feest nadat carnaval is afgelopen is ons paasontbijt. Al een aantal jaren komen we op tweede paasdag bij elkaar voor een uitgebreid ontbijt.

Zomeruitje:
Aan het eind van de zomer hebben we ons jaarlijkse zomeruitje. Dit kan variƫren tussen een dag naar een pretpark of een speeltuin tot aan een weekend weg.

Halloween:
Het laatste feest dat we vieren tot dat de carnaval weer begint is Halloween. Iedere kind komt verkleed en gaan we spannende dingen doen.
Vinden jullie het leuk om een keer mee te gaan of lid te worden van de mini's dan ka er contact op worden genomen via email met jeugdcomissie-ekv@hotmail.com.

Afbeelding
Afbeelding