Afbeelding
Foto:

EKR staat voor Enschedese Karnavals Raad, dit is een overkoepeling van de diverse samenwerkende carnavalsverenigingen in Enschede. Een onderdeel hier van heet "B.O.C.K.". De afkorting B.O.C.K. staat voor Bestuur Organisatie Carnavalsoptocht Krekkelstad.

Het B.O.C.K. heeft dit jaar als extra toevoeging tijdens de Krekkelstad Optocht op zaterdag 10 februari, vanaf 11.11 uur tot het einde van de optocht tegen 13.00 uur een tentje bij de Jacobuskerk staan, waar alle carnavalesk verklede kinderen gratis ranja, suikerspin en pannenkoeken kunnen krijgen. Tevens speelt hier een boerenkapel om de feestvreugde te verhogen
Het ook steeds maar weer meegaan in veranderende regelgeving cq. routes, aantal deelnemers, etc, etc en toch daarmee elke keer weer een carnavalsoptocht in Krekkelstad kunnen neerzetten, is naar wat ik weet ontzettend moeilijk. Ik vind het knap dat het Het B.O.C.K. elk jaar weer lukt. Ik wil graag alle mensen, niemand uitgezonderd, die zich inzetten voor de optocht in Krekkelstad hartelijk danken voor hun onvermoeibare inzet. Ook wil ik graag allen die financieel hebben bijgedragen : grote en kleine sponsoren, adverteerders, etc, etc, bedanken. Zonder deze hulp was het beslist nooit gelukt. Tevens wil ik alle wagenbouwers, begeleiders, loopgroepen, duo's, eenlingen, kapellen, drumbands, verenigingen, verdere deelnemers en niet te vergeten alle vrijwilligers hartelijk danken voor hun tomeloze inzet. Maar bovenal wil ik U, het publiek bedanken. Voor het elk jaar weer langs de kant staan, in weer en wind, om te genieten van het vele werk en het enthousiasme van de deelnemers, welke in samenwerking met U de carnavalsoptocht in Krekkelstad groots maken. Ik heb het zelf als KrekkelStadsprins Tamboerijn in 2015 mogen ervaren wat een grandioze ervaring het is om als Stadsprins mee te mogen in de carnavalsoptocht in Krekkelstad, gewoon fantastisch.

Krekkelstad ie doot mie wat !
Paul ten Thij – Vz. EKR