Afbeelding
Foto:

De Daaltrappers

Carnavalsvereniging de Daaltrappers staat al bijna 50 jaar middenin de Enschedese samenleving. Niet alleen tijdens het carnavalsweekend. De ruim honderd leden zijn het gehele jaar door op verschillende manieren actief voor de vereniging.

De dansgroepen, zowel de mini's als de grote dansgroep, trainen het hele jaar door om elk jaar weer twee nieuwe dansen te kunnen presenteren. De technische commissie begint direct na afloop van de optochten alweer met het afbreken van de praalwagen zodat er in het late voorjaar alweer een begin kan worden gemaakt met het opbouwen van een nieuw thema. Om ook de loopgroepen van kleding te voorzien zijn de diverse damesclubjes het hele jaar bezig met het naaien van de kostuums.
Als begin november onze nieuwe hoogheid opkomt zijn het bestuur en de raad van elf alweer enkele maanden bezig om dit in goede banen te leiden. In het carnaval seizoen, van november tot maart, heeft de raad van elf ook de taak om onze prins of prinses te begeleiden. Elk jaar wordt er door de leden hard geoefend voor het jaarlijkse gala. Zo'n vierhonderd toeschouwers hebben dan een leuke avond vol met acts van eigen leden. De organisatie van dit gala, de opkomstavond en diverse andere feestavonden ligt in handen van de organisatiecommissie.
De Daaltrappers is een vereniging waar jong en oud zich thuis kan voelen. De thuisbasis ligt op het Hogeland. Hier beschikt de vereniging over een eigen gebouw waar gewerkt wordt aan de praalwagen en de diverse groeperingen samenkomen. De eigen feesten hebben plaats in partycenter Vrieler aan de Brinkstraat. Was het vroeger een echte wijkgerichte vereniging, tegenwoordig komen onze leden uit heel Enschede en daarbuiten.
Dit jaar wordt de vereniging aangevoerd door twee prinsessen, Prinses Brittany en Prinses Marijke. De jeugd staat onder leiding van Miniprins Thijs en Miniprinses Lindsey.
Carnaval is niet alleen feestvieren en gek doen. De vereniging is ook heel actief in het sociaal carnaval: speciale feesten voor kinderen, ouderen en mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Ook begeleidt de vereniging scholieren tijdens hun maatschappelijke stage voor het voortgezet onderwijs.
De Daaltrappers is er voor iedereen, jong en oud: Technisch, creatief, sportief of gewoon gezellig!

Afbeelding
Afbeelding