Afbeelding
Foto:

GroenLinks klaar voor de verkiezingen

LOSSER - De GroenLinks-afdelingen van Losser, Oldenzaal en Dinkelland zijn klaar voor de komende verkiezingen. De drie afdelingen hopen winst te kunnen pakken bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. En ook bij de groenen valt dit jaar voldoende te kiezen.

De afdelingen hebben naar eigen zeggen sterke kandidatenlijsten en ambitieuze verkiezingsprogramma's opgezet om de kiezer over te halen. De hoop is natuurlijk dat de landelijke winst van GroenLinks zich ook zal vertalen naar lokaal succes. De GroenLinks-leden hebben ook de kandidatenlijsten inmiddels unaniem vastgesteld. Dit leverde een voor de politiek bijzonder beeld op: bovenaan de drie kandiatenlijsten staan vrouwen. In Losser is dut Lotus Sterk, in Dinkelland Wilma Schouten en in Oldenzaal Manouska Molema. Zij zullen de groene en sociale GroenLinks idealen in Noord-Oost Twente duidelijk gaan uitdragen aldus GroenLinks.

Losser
In Losser doet GroenLinks voor de eerste keer mee. "We zijn het enige echte linkse alternatief in Losser", stelt Lotus Sterk. Met vijf enthousiaste kandidaten zet GroenLinks Losser zich in voor natuurbehoud en biodiversiteit in het buitengebied. "We willen ook de schatkamer van Twente en het cultuurhistorisch erfgoed behouden, zoals de Aloysiusschool", aldus Sterk. Groen is niet alleen mooi, maar ook economisch belangrijk voor Losser. Op sociaal gebied staat GroenLinks voor solidariteit. Sterk: "Iedereen moet in onze gemeente een fatsoenlijk bestaan kunnen opbouwen, waarbij we moeten uitgaan van verbinding, vertrouwen en hoop". Ook in Dinkelland is het GroenLinks geluid voor de eerste keer te horen. "Er moet een nieuwe frisse wind gaan waaien in het gemeentehuis", zegt Wilma Schouten vastbesloten.

Kandidaten Losser:
1) Lotus Sterk
2) Jan Peters
3) John van Oenen
4) Ron Sperling
5) Jevina Zhou