Ode aan Lennaert Nijgh

ENSCHEDE - In het kader van het Nationaal theaterweekend presenteert het Wilminktheater op zaterdag 28 januari de voorstelling 'Een tip van de sluier', een ode aan songwriter Lennaert Nijgh.

Nijgh kennen we allemaal van de verschillende hits. Niet uitgebracht onder zijn naam, maar vaak gezongen door andere grootheden in de muziek. Werk van Nijgh omvat onder andere Verdronken Vlinder, Meester Prikkebeen, Pastorale, Avond en Het land van Maas en Waal. In dit theaterconcert wordt zijn beste werk en onbekendere nummers ten gehore gebracht door een getalenteerde cast. Met onder andere Sjors van der Panne, Jim de Groot (bekend van The Passion) en Izaline Calister en Josee Koning, de vrouw van Nijgh. 'Een tip van de sluier' is een ware ode aan de tekstschrijver en brengt zijn beste werk opnieuw tot leven.

Aanvang van de voorstelling is om 14.30 uur in de Holland Casino zaal van het Wilminktheater. Kaarten hiervoor zijn te reserveren via www.wilminktheater.nl.

Theatercollege Erik Scherder

ENSCHEDE - Nieuwe dingen leren is nog nooit zo leuk geweest. Professor Erik Scherder en muzikant Jan Vayne vertellen alles over de invloed van muziek op de hersenen in dit theatercollege op vrijdag 2 februari in het Wilminktheater.

Het college gaat van start om 20.00 uur in de Wilmersbergzaal van het Wilminktheater. Scherder en Vayne vertellen over muziek en hoe het de verschillende netwerken in de hersenen activeren. We weten allemaal wat muziek gevoelsmatig met ons kan doen, maar de wetenschappelijke kant hiervan is voor velen nog onbekend. Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder, bekend van zijn TV college's in DWDD University, kan alles vertellen over hoe de hersenen reageren op muziek en welke mogelijkheden hiermee geboren worden. Hoe wordt muziek ingezet bij mensen met hersenletsel? En welke invloed heeft het bij een hersenziekte als Alzheimer? Je leert het tijdens dit fascinerende college over

Je ontdekt het allemaal tijdens dit razend interessante theatercollege. Leuke weetjes worden afgewisseld met hartverwarmende pianomuziek. Kaarten voor deze avond vol muziek, kennis en interactie zijn te bestellen via www.wilminktheater.nl.