Afbeelding
Foto:

Louis Ignatius Gall:
In Memoriam Concert

ENSCHEDE - Op zondag 4 februari is het volgende In Memoriam concert voor Louis Ignatius Gall. Een concert met prachtige Spaanse, Zuid-Amerikaanse en Indonesische gitaarmuziek gecomponeerd door Louis Ignatius Gall, aangevuld met traditionele gitaarmuziek, muziek met Jazzy invloeden en minimal music. Het concert wordt uitgevoerd door musici die een speciale band hadden met Gall.

In maart 2016 overleed de Enschedese gitarist, componist en gitaardocent Louis Ignatius Gall. Gall was jarenlang de hoofdvakdocent klassiek gitaar aan het conservatorium van Enschede. Daarnaast was hij in de gitaarwereld wereldberoemd vanwege zijn lesmethodes en welluidende mooie composities. Het was Gall's uitdrukkelijke wens dat er na zijn overlijden concerten georganiseerd zouden worden met zijn muziek. Gall, die zelf meermaals concerten gaf in o.a. Carnegie Hall, was een bijzondere componist. Zijn composities waren er niet op gericht te vernieuwen of avant-garde te zijn... Louis Ignatius Gall hechtte er belang aan dat een breed publiek zijn muziek mooi zou vinden. De musici die spelen hebben allen op hun eigen wijze een verbinding met Louis Ignatius Gall: Duo NIHZ, Jim ten Boske en het gitaarduo Thomas Garnbeck & HÃ¥kan Odeberg zorgen samen voor een vurig warm programma.

Musici
De musici en hun relatie tot Louis Ignatius Gall: Jim ten Boske was een collega gitaardocent van Louis Ignatius Gall aan het conservatorium van Enschede. Daarnaast waren Ten Boske en Gal bevriend en gaf Gall's muziekuitgeverij de composities van Ten Boske op bladmuziek uit. Jim ten Boske is een gitaristische duizendpoot: in de jaren '60 speelde hij met zijn band in het voorprogramma van The Rolling Stones, later speelde hij gitaar in de show van Mini & Maxi, werd een gerenommeerd componist voor radio-en televisie en was docent jazzgitaar aan het conservatorium van Enschede. Tijdens dit concert brengt ten Boske met behulp van Duo NIHZ meerdere eigen werken ten gehoor. De selectie van werken is mede gebasseerd op de composities waar Gall van onder de indruk was. De muziek van Ten Boske is jazzy en minimal music te noemen. Het concert is op zondag 4 februari vanaf 14.00 uur in het Vestzaktheater aan de Walstraat 35 in Enschede. Toegang kost 10 euro. Kijk ook op: www.louisignatiusgall.nl