Afbeelding
Foto:

Doe mee aan de WAK!

ENSCHEDE - Van 2 tot en met 10 juni 2018 vindt voor de achtste keer de WAK plaats: de Week van de Amateurkunst. Dit evenement biedt een podium voor mensen die in hun vrije tijd met zang, dans, schilderen, theater, muziek of fotografie. bezig zijn. Doe jij mee?

De WAK is dé kans om jouw kunst/optreden te laten zien. Aanmeldingen moet uiterlijk 25 maart binnen zijn. Heb je hulp nodig bij het zoeken van een geschikte locatie voor jouw optreden of expositie? Stuur dan uiterlijk eind februari een mail aan info@wakenschede.nl. De organisatie helpt je dan met het zoeken. Zij hebben contact met (eet)cafés in de binnenstad voor kleine optredens en exposities. Ook hebben ze grote culturele instellingen in de stad gevraagd de WAK te ondersteunen. Daaruit komt naar voren dat vele organisaties de WAK willen steunen, bijvoorbeeld door een optreden mogelijk te maken bij de TwentseWelle, Jazzpodium De Tor, het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en Kunst in het Volkspark. Ook kan er geëxposeerd worden bij Concordia en de Bibliotheek.

Doe mee
Voor meer informatie en deelname aan de WAK, ga naar www.wakenschede.nl/doe-mee/ Door deelname aan de WAK kan je in die week laten zien hoe gepassioneerd jullie bezig zijn met muziek, dans, theater, beeldende kunst, zang en andere kunstvormen.

Amateurkunst belangrijk
De Week van de Amateurkunst is ieder jaar weer een grote publiekstrekker en vooral ook een leuke manier voor aanstormend talent om hun kunsten te vertonen voor een groter publiek. Maar de week is ook bedoeld om juist meer mensen kennis te laten maken met amateurkunst die hier niet echt een binding mee hebben. Een groot deel van de Enschedeërs komt immers nooit in een theater, foto-expositie of galerie.