Afbeelding
Foto:

Losser opent nieuw loket

LOSSER - De gemeente Losser opent op 1 februari het nieuwe WIJZ-loket in het gemeentehuis. inmiddels is het nieuwe loket al wel telefonische bereikbaar. Dit is dan het nieuwe aanspraakpunt voor alle vragen op het gebied van werk, inkomen, jeugd en zorg.

De gemeente Losser heeft de afgelopen jaren steeds meer taken gekregen van het Rijk op deze vlakken. Zo valt jeugdzorg tegenwoordig onder de gemeente, maar ook op het gebied van werk en inkomen dragen zij meer verantwoordelijkheid. Om een en ander zo efficiënt mogelijk te laten verlopen heeft de gemeente sinds 1 januari het nieuwe WIJZ-loket opgezet.

Goed advies
Inwoners kunnen bij dit loket terecht voor advies op al deze gebieden. Bijvoorbeeld over het aanvragen van extra bijstand, schuldhulp, vragen over opvoeding of wanneer zij een hulpmiddel nodig hebben door een beperking. Door al deze taken onder te brengen bij één loket moeten inwoners sneller gedegen advies krijgen. In de praktijk blijkt namelijk vaak dat er een grote overlap is tussen tussen deze diverse terreinen: bijvoorbeeld wanneer iemand hulp wil bij het vinden van werk, maar tegelijk ook extra bijstand nodig heeft of ondersteuning voor de kinderen. Eén loket voorkomt dan het doorverwijzen 'van het kastje naar de muur'. Eerder konden inwoners ook terecht bij de Sociaal Teams, ook hun taken vallen nu onder dit loket. Dit zorgde nog wel eens voor onduidelijkheid volgens de gemeente. Inwoners die graag contact willen met het loket kunnen op werkdagen bellen van 09.30 tot 15.30 uur met telefoonnummer 053-537 7400. Per 1 februari is het loket ook fysiek geopend in het vernieuwde gemeentehuis annex kulturhus. Stelt u liever uw vraag per email? Dat kan via wijz@losser.nl