Afbeelding
Foto:

Woonrijp maken Hoeve-Oost begonnen

SINT ISIDORUSHOEVE - Het woonrijp maken van het nieuwbouwgebied Hoeve-Oost in Sint Isidorushoeve is begonnen. Woonrijp maken is de belangrijke eerste stap voor de nieuwe woningen gerealiseerd kunnen worden.

Woonrijp maken is het afwerken van openbare delen van een bouwterrein voor uiteindelijk gebruik. Zo komt er nieuwe bestrating, parkeervakken en stoepen. Aan de Kemerij en Vaanholt zijn al een deel van de bouwwerkzaamheden afgerond. Abbink Wegenbouw uit Enschede zal hier de infrastructuur woonrijp maken. Het betreft het bestraten van de rijbaan, aanleg van parkeervakken en trottoirs bij Vaanholt 1 tot en met 17 en het trottoir vanaf Vaanholt 17 tot en met Kemerij 24. Daarna zal de bestrating bij de patiowoningen aan de Vaanholt 2 tot en met 8 worden aangelegd.

Zes tot acht weken
Naar verwachting zullen de werkzaamheden ongeveer zes tot acht weken duren. Dit is echter wel sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. De gemeente heeft omwonenden verzocht om auto's tijdelijk elders te parkeren. Bouwverkeer gaat tijdens de werkzaamheden weer via de tijdelijke aansluiting van de Vaanholt op de Goorsestraat.