Afbeelding
Foto:

Enschede in gesprek met amateurkunst

ENSCHEDE - De gemeente Enschede wil graag in gesprek gaan met de diverse amateurkunstverenigingen die in de stad actief zijn. Er zijn veel ontwikkelingen gaande in deze sector en de gemeente wil dit graag goed ondersteunen.

De amateurkunst is een belangrijke kweekvijver voor toekomstig kunst-talent op hoog niveau. Veel inwoners zijn actief op het gebied van muziek, dans, theater, beeldende kunst, schrijven en natuurlijk: nieuwe media.

In gesprek
De afgelopen maanden voerde de gemeente Enschede al een evaluatie uit om te kijken wat de huidige stand van zaken en lopende ontwikkelingen zijn binnen de lokale amateurkunst. Het subsidiebeleid kwam ter sprake, er werd een enquete gehouden onder de verenigingen en de gemeente keek ook hoe andere gemeenten deze taak opgepakt hebben.

De resultaten
Op woensdagavond 24 januari organiseert de gemeente een discussieavond, waar de resultaten van het onderzoek besproken worden door middel van interactieve workshops. Wethouder Jeroen Hatenboer gaat dan met de verenigingen in gesprek over de gevolgen voor toekomstige ondersteuning en het subsidiebeleid voor amateurkunst binnen Enschede. Alle amateurkunstverenigingen zijn door de gemeente uitgenodigd om deel te nemen aan deze bijeenkomst.