Afbeelding
Foto:

Domijn zoekt bijzondere verhalen van huurders

TWENTE – In iedere straat heb je wel bijzondere verhalen. In iedere wijk wonen mensen die hier kleur aan geven; zowel letterlijk als figuurlijk. Bewoners die het smeermiddel zijn in de samenleving op lokaal niveau. Met ieder hun eigen verhaal. Woningcorporatie Domijn wil deze verhalen graag onder de aandacht brengen.

Domijn verhuurt in totaal meer dan 15.000 woningen in Enschede, Haaksbergen en Losser. De woningcorporatie wil graag de leuke verhalen horen van haar huurders om deze op een passende manier onder de aandacht te brengen. Dit project kreeg de naam 'Minikronieken - Voel Je Thuis'. Huurders maken dan een filmportret van mensen uit hun wijk. Met als belangrijkste vraag: "Wat maakt dat jij je thuis voelt?". Domijn roept huurders op zich te melden als verteller óf filmer. Deelnemen is kosteloos en aanmelden kan tot en met zondag 4 februari.

Minikronieken
Om mensen met elkaar in contact te brengen én te leren van de verhalen heeft Domijn voor dit project haar handen ineen geslagen met de organisatie Minikronieken. Minikronieken is een community-versterkend filmproject waarin bijzondere verhalen over mensen en gemeenschappen worden vastgelegd en gedeeld via sociale media. Mensen gaan zo het gesprek met elkaar aan, waardoor er begrip en verbinding ontstaat. Huurders die wonen in Enschede, Haaksbergen en Losser maken filmportretten van buurtgenoten. Zij krijgen dan ook een kleine opleiding tot beginnende filmmakers. Dit moet zowel voor de geportretteerde inwoners als filmmakers leuke inzichten opleveren over hunzelf en hun wijk.

Begeleiding
De deelnemers worden begeleid door professionele filmmakers, waardoor de filmportretten van hoge kwaliteit zijn en aantrekkelijk om naar te kijken voor een groot publiek. De deelnemers leren in 5 dagdelen interviewen, storytelling, creatief filmen met een smartphone en monteren op de computer. Met deze technieken leggen zij het bijzondere levensverhaal van de verteller vast. De films worden op zondag 29 april getoond, tijdens een feestelijke première. Na het project zijn de filmers in staat om zelfstandig films te maken.

Aanmelden
Huurders van Domijn kunnen zich opgeven als filmer of verteller. Deelname aan het project is gratis. Meer informatie en aanmelden kan via www.minikronieken.nl/domijn.