Afbeelding
Foto: Johan Reijnders

Schaats4daagse in Enschede

ENSCHEDE - De IJsbaan Twente in Enschede gaat in februari de eerste editie organiseren van de Enschedese Schaats4daagse. Van 26 februari tot en met 1 maart kan er zowel in de ochtend als avond geschaatst worden.

Er kan zowel 's ochtends (09.30-12.00 uur) als 's avonds (20.00-22.30 uur) geschaatst worden. De schaats4daagse is een evenement voor alle doelgroepen. Van jong tot oud, recreatief tot zeer ervaren, iedereen is welkom! Deelnemers kunnen dagelijks drie afstanden schaatsen; de 4, 8 of 16 kilometer. Dit zijn respectievelijk 10, 20 en 40 rondjes op de baan.

Stempelen
Er kan zowel 's ochtends (09.30-12.00 uur) als 's avonds (20.00-22.30 uur) geschaatst worden. Hierbij wordt aanwezigheid afgestempeld op je persoonlijke stempelkaart. Bij inlevering van een volle stempelkaart ontvang je op de vierde dag een mooie medaille. Kan je één van de dagen niet? Geen probleem, het is namelijk mogelijk om op een andere dag de dubbele afstand te schaatsen.

Deelname
Deelname aan de schaats4daagse kost 12,50 euro en het is al mogelijk om je in te schrijven via s4d.skeuvel.nl. Dit is inclusief toegang, maar exclusief schaatshuur. Zijn er nog vragen? Mail dan naar s4d@skeuvel.nl of kijk voor meer informatie op s4d.skeuvel.nl.

Schaatspret
Dit soort activiteiten dienen ook een belangrijk nut in de regio; namelijk het levend huiden van de mooie schaatssport en liefhebberij. Helaas blijkt het schaatsen op natuurijs in de regio de afgelopen jaren zeldzamer te worden, waardoor een ijsbaan eigenlijk de enige optie is om consistent dit soort langere activiteiten te houden. Hoewel de echte liefhebber het dus moet stellen zonder de snijdende wind en het mooie Twentse landschap als achtergrond, kan er in ieder geval toch geschaatst worden.