Fair Culinair

ENSCHEDE - De synagoge aan de Prinsesstraat 16 te Enschede staat op 27, 28 en 31 december volledig in het teken van de Joodse keuken. Maak kennis met alle traditioneel Joodse recepten.

Een bezoek aan de Fair Culinair in de synagoge leert men alles over de Joodse keuken. Tijdens de Fair Culinair maak je kennis met de grote variatie van de Joodse keuken. Ook wordt er meer verteld over hoe Joodse gerechten aansluiten met de verschillende feestdagen. Proef van deze bijzondere gerechten of volg een informatieve rondleiding. De toegang tot de synagoge is gratis. Voor de rondleiding inclusief koffie of thee betaalt men een bescheiden bijdrage van 3,- euro per persoon. Deze start op de woensdag en zondag om 14.00 uur. Op woensdag is er tevens een wijkwandeling, deze begint om 12.30 uur.

Nieuwjaarsconcert Bigband Exposure

HAAKSBERGEN - Op 7 januari vindt het nieuwjaarsconcert van Bigband Exposure plaats. Eetcafé De Kornuiten in Haaksbergen is vanaf 13.00 uur geopend voor aanvang van dit concert.

Bigband Exposure bestaat reeds 35 jaar en pakt in 2018 goed uit met een spetterend nieuwjaarsconcert. Hun repertoire bestaat uit swingende jazz, blues, funk en latin muziek. Bandleider en trompettist Rini Swinkels zorgt samen met zanger Martin ter Haar en de rest van de band voor een muzikaal begin van het jaar. Toegang is gratis bij Eetcafé De Kornuiten aan de Markt 2.

Kleindierenshow Nut & Sport

HAAKSBERGEN - Sporthal De Bouwmeester is op 12, 13 en 14 januari de locatie voor de kleindierenshow van Nut & Sport Haaksbergen. Hier zullen verschillende soorten hoenders, siervogels en konijnen gekeurd worden.

Tijdens de kleindierenshow komen fokkers van verschillende soorten siervogels, konijnen en hoenders bij elkaar. Hun dieren worden gekeurd door een ervaren keurmeesterskorps en de beste exemplaren van hun soort worden geprezen. Nut & Sport maakt van hun kleindierenshow een gezellige dag in een ontspannen sfeer. Een entreekaart is te bemachtigen voor 3,- of men kan kiezen voor een doorloopkaart ter waarde van 4,- euro. Kinderen tot 14 jaar hebben gratis toegang mits zij onder begeleiding van een volwassene zijn.