Rondkomen met weinig geld

ENSCHEDE - Met een laag inkomen of hoge kosten is het leven niet altijd makkelijk. Ook in Enschede zijn er mensen die maar moeilijk rond kunnen komen.

Het komt vaak onverwacht en is vaak niet te voorkomen. Soms kan een onvoorziene uitgave als een kapotte koelkast of een ziekenhuisbezoek een flinke deuk slaan in het budget. Of wanneer de kinderen weer nieuwe kleding nodig hebben. In Enschede zijn gelukkig veel voorzieningen endiverse mogelijkheden om mensen met een laag inkomen te ondersteunen. De gemeente Enschede wil hen hier graag op wijzen, omdat in de praktijk blijkt dat lang niet iedereen de weg kan vinden naar deze hulp.

Overzicht
Op www.enschede.nl staat een uitgebreid overzicht met de regelingen waar inwoners gebruik van kunnen maken. Voor kinderen in minimagezinnen is er het uitgebreide kindpakket. Dit omvat bijdragen voor binnen- en buitenschoolse activiteiten, een fiets, computer, sportdeelname en meer. Inwoners met een laag inkomen kunnen daarnaast ook gebruik maken van een collectieve ziektekostenverzekering. De dekking hiervan is uitgebreider dan een reguliere verzekering, met onder bepaalde voorwaarden ook het eigen risico meeverzekerd. Inwoners kunnen nu weer overstappen als zij hier recht op hebben. Kijk op: www.gezondverzekerd.nl voor de voorwaarden.

Startpunt
In Enschede is ook hulp beschikbaar om of financiƫle planning op orde te krijgen. Via het Startpunt Geldzaken kunt u een eigen geldplan maken, wat begint bij het bekijken van de inkomsten en uitgaven. Daarnaast kunt u tips krijgen voor sparen en meer. Kijk hiervoor op: www.startpuntgeldzakenoostnederland.nl