Ontsluiting bungalowpark blijft via Hegekeekweg

ENSCHEDE - Het toekomstige bungalowpark op het Rutbeek is straks bereikbaar via de Hegebeekweg. Het Enschedese college van Burgemeester en Wethouders heeft dit opnieuw bevestigd, na onderzoek op de mogelijk milieu-effecten.

Er was onderzoek nodig om te bepalen welke route voor de bereikbaarheid van het park de minste gevolgen had voor het milieu. Ook omdat er nieuwe wetgeving is op het gebied van uitstoot van stikstof. Omwonenden en belangenorganisaties werden de afgelopen tijd nauw betrokken bij dit onderzoek. Uiteindelijk blijkt de Hegebeekweg het beste te passen binnen de regelgeving.

Discussie
De gemeente heeft enkele positieve discussies gevoerd met een klankbordgroep van omwonenden om zoveel mogelijk zorgen weg te nemen. Niet verrassend riep iedere ontsluitingsvariant bij omwonenden bedenkingen op. Hierdoor heeft de klankbordgroep ook niet een eenduidend advies kunnen geven. In de plannen worden wel wat wijzigingen aangebracht. Zo komt er 200 meter minder verharding van de Hegebeekweg en duurzame uitvoering van de bungalows. Ook zorgt de gemeente ervoor dat de locatie van de voorzieningen zoals het restaurant en centrumgebouwen verder weg komt te liggen van het natura2000 gebied rondom het Rutbeek. Ook in het vervolgtraject blijft de klankbordgroep betrokken om zo veel mogelijk rekening te houden met natuur en milieu, veiligheid en verkeersveiligheid. De gemeente is blij dat er nu schot in deze zaak komt, al sinds 2014 wordt hier over gepraat.