Afbeelding
Foto:

DIO sluit wandeljaar
af met kerstwandeling

HAAKSBERGEN - Op de Tweede Kerstdag /dinsdag 26 december 2017 sluit de Wandelkring DIO het wandeljaar af met de Kerstwandeling vanaf Recreatiehof 't Stien'nboer, Scholtenhagenweg 42. Een mooie manier om te genieten van de natuur.

De wandelaars hebben bij deze wandeltocht de keuze uit de afstanden 5, 10, 15, en 20 km. Wandelaars voor de 20 km starten van 10.00 uur tot 11.00 uur, de 15 km kan van 10.00 uur tot 12.00 uur, en de 5 en 10 km kan van 10.00 uur tot 14.00 uur starten. Iedereen kan aan deze wandeltocht deelnemen.

Route
De wandeling gaat over rustige wegen door het unieke landgoed het Lankheet. Uiteraard ontbreekt ook de fraaie Oostendorper-Watermolen niet in deze natuurrijke route. Op een aantal punten op de route zullen tussen 11.00 uur en 14.00 uur de Hoksebargse Midwinterhoornbloazers 'den Ool'n roop' laten weerklinken. De route van deze wandeling is uitgezet met pijlen en verder is er een routebeschrijving aanwezig met hierin ook de nodige informatie over de natuur en de bijzondere gebouwen en andere bezienswaardigheden die men tijdens de wandeling tegen komt.

Verzorging
Door de Wandelkring DIO is dit jaar een verzorgingspost ingericht bij een van de oude boerenerven op het landgoed. Hier zijn tegen redelijke prijzen winterse versnaperingen, zoals warme chocolademelk, snert en glüwein, te koop. Aan de finish kan men in het restaurant van Recreatiehof 't Stien'nboer genieten van een heerlijke drankje, stamppot of pannenkoek. Vorig jaar namen meer dan 1000 wandelaars deel aan deze laatste wandeling van de Wandelkring DIO in 2016. De organisatie rekent dit jaar weer op veel deelnemers. Tijdens deze wandeling kan men ook weer het programmaboekje 2018 van de Wandelkring DIO in ontvangst nemen.

Nieuwjaarsinstuif
Op zaterdag 6 januari 2018 is in het Gängelhuuske aan de Molenstraat een nieuwjaarsinstuif voor de wandelaars. Tijdens deze bijeenkomst zullen een aantal leden die 25 jaar lid van de vereniging zijn gehuldigd worden. De bezoekers praten dan na over de vele mooie wandelingen die men in het afgelopen jaar hebben gemaakt en maken plannen waar men in het nieuwe jaar weer wil gaan wandelen. De Wandelkring DIO begint op 4 januari 2018 weer met haar doordeweekse wandeling om 09.00 uur vanaf het Gängelhuuske. Op zondag 26 februari is de Veen- en Heidewandeling; men kan dan kiezen uit een route van 30, 20, 15, 10 en 5 km.