Afbeelding
Foto:

Otto Krabbe
verlengt contract

ENSCHEDE - Sinds dit seizoen is Otto Krabbe hoofdtrainer van het eerste elftal van Rigtersbleek. Ook in het seizoen 2018-2019 blijft de 36-jarige Krabbe hoofdverantwoordelijk voor de eerste selectie van de club. Hij heeft deze maand zijn contract verlengd met een seizoen.

Ivar Hageman, lid van de Hogere Elftallencommissie (HEC): "We zijn erg blij te kunnen delen dat we met hoofdtrainer Otto Krabbe contractverlenging overeen zijn gekomen voor het seizoen 2018-2019. In de afgelopen weken hebben we samen enkele gesprekken gevoerd waarbij beide partijen vanaf het begin de intentie hadden om te gaan verlengen. Reeds in het begin van dit huidige seizoen hebben we met de komst van Otto, en bijvoorbeeld ook met een andere manier van medische begeleiding, een volgende stap gezet in het professionaliseren van de voorwaarden rondom ons eerste elftal. Een andere manier van werken die, los van de positieve resultaten in de eerste seizoenshelft, in onze ogen reeds heeft geleid tot de ontwikkeling van individuele spelers, het team en ook de manier waarop we als club graag willen spelen. Steeds meer zijn diverse spelprincipes, waarop veelvuldig wordt getraind, goed terug te zien in wedstrijden, hetgeen ook leidt tot enthousiasme in de club. Belangrijk voor ons als commissie was ook de input van de spelersraad, die zich unaniem heeft uitgesproken voor deze verlenging met Otto. Voor ons eerste elftal kan de focus nu dus weer op het goed afronden van de eerste seizoenshelft en een goed vervolg in de tweede helft van dit seizoen. Als HEC zullen we ook verder vooruit gaan kijken naar volgend seizoen op basis van onze uitgangspunten en ambities voor de komende jaren. De huidige spelersgroep, de verdere doorstroming van eigen jeugd, Rigtersbleek als springplank en een versterkt prestatiefundament staan hierbij centraal."

Blij
De Hengeloƫr is blij met de verlenging van zijn contract bij De Bleek: "Het is mooi dat de club haar vertrouwen heeft uitgesproken en dat we mijn contract hebben kunnen verlengen. We hebben een geweldige groep waar nog veel potentie in zit. Ik kijk erna uit om de groep naar een hoger niveau te brengen. Speerpunten hierbij zullen zijn: belasting & belastbaarheid, tactische, technische en mentale ontwikkeling. Dit moet ervoor zorgen dat we nog aantrekkelijker gaan spelen en dat ook gedurende een hele wedstrijd vol kunnen gaan houden." Dit seizoen is Mitchell Zephat aanvoerder van het eerste elftal. Hij is tevreden met de nieuwe trainer en ook met de ontwikkelingen die zichtbaar zijn binnen het team. Mitchell: "Otto is een goede trainer die goede oefenstof heeft, waardoor we als team beter worden. Buiten het veld om is Otto een aardige man bij wie je altijd terecht kan. Ik ben dan ook blij dat hij een jaar heeft bijgetekend, omdat wij erop vertrouwen dat hij ons nog beter kan maken en we als groep heel tevreden zijn over de oefenstof. Dit jaar gaan we dan ook voor een periodetitel."